Een frisse start met fitheidstest 654+.
Een frisse start met fitheidstest 654+. (Foto: Pexels)

Beweegmarkt en fitheidstest 65+

ENKHUIZEN - Het nieuwe jaar is begonnen. Een nieuwe begin heeft goede voornemens. Team Sportservice, Welwonen, fysio-manueeltherapie Molenweg en de gemeente Enkhuizen willen inwoners ondersteunen bij een gezonde leefstijl en verzorgen daarom 1 februari een beweegmarkt 65+.

Tijdens de beweegmarkt kan kennis worden gemaakt met het sport- en beweegaanbod in de buurt. Lokale sportaanbieders zijn aanwezig om informatie te geven en laten hun sportaanbod zien. Ook uitproberen is mogelijk. Daarnaast geven zij diverse kortingsacties op deze dag. Ook de Omring is aanwezig. 's Morgens zijn fysiotherapeuten aanwezig voor vragen.

Tevens is er gelegenheid deel te nemen aan de fitheidstest. Er worden testjes gedaan om te kijken naar balans, kracht en uithoudingsvermogen. Ook het gewicht, de bloeddruk en uw bloedsuiker worden gemeten. Met de uitkomst en een persoonlijk beweegadvies kan op de beweegmarkt bekeken worden wat het beste past.

Aanmelden en kosten

Aanmelden voor een fitheidstest kan tot vrijdag 17 januari via telefoonnummer 0229 287700 of fdewit@teamsportservice.nl. Hierbij is het nodig naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum en voorkeur voor ochtend of middag te vermelden. Wie zich ingeschreven heeft ontvangt een bevestiging met een tijdstip voor een fitheidstest. De kosten voor deelname zijn 2,50, die op de dag zelf contant en gepast kunnen worden betaald. Binnenlopen op 1 februari, om alleen de beweegmarkt te bezoeken is ook mogelijk.

Locatie Beweegmarkt

De beweegmarkt 65+ met de fitheidstest vindt plaats op zaterdag 1 februari van 10.00 tot 15.00 uur in Buurthuis IJsselzand, Anjerstraat 1, 1602 XZ in Enkhuizen. Voor vervoer naar buurthuis IJsselzand kan gebeld worden met Team Belmobiel. Voor 1,50 per persoon per rit is dit mogelijk. Aanmelden kan dagelijks tussen 9.00 en 10.30 uur via 0228 321020 of belmobiel@welwonen.nu.

Meer berichten