Leer bij het Handwerkstation alle geheimen van het breien met kralen, creatief borduren en het repareren van kleding.
Leer bij het Handwerkstation alle geheimen van het breien met kralen, creatief borduren en het repareren van kleding. ((Foto: Madelon Dielen))

Creatief en muzikaal programma Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

ENKHUIZEN - Op de agenda van het binnenmuseum in Enkhuizen staan in januari diverse creatieve en muzikale activiteiten op de agenda. Wie wil leren hoe je een gat in kleding repareert of hoe je je eigen initialen borduurt, kan elke zaterdag terecht in het Handwerkstation in het atrium. Of kom op zondag langs voor een intiem miniconcert.

Kom op zaterdag, tot en met 8 februari 2020, tussen 11.00 en 16.00 uur naar het Handwerkstation. Hier leren bezoekers alle geheimen van het breien met kralen, creatief borduren en het repareren - stoppen, krammen, mazen - van gaten of scheuren. De kledingstukken in de tentoonstelling 'Kleren maken de vrouw' vormden een inspiratiebron voor onderzoeker en documentairemaker in de mode Theodorus Johannes. Theodorus Johannes is 25 januari aanwezig om bezoekers extra te inspireren! Vooraf aanmelden voor het Handwerkstation is niet nodig en deelname is gratis voor museumbezoekers.

Miniconcerten

Ook deze winter vindt een serie miniconcerten in het atrium plaats. Een uiteenlopend aanbod van onder andere vioolmuziek tot shanties wordt ten gehore gebracht. Op de zondagen 12, 19, en 26 januari treden Annah Posthumius, Paddy's Passion en John and Jay Vickers op in het atrium. De miniconcerten zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van het Zuiderzeemuseum. Tijdstip: 12.00 tot 13.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.
In verband met de vernieuwing van de vaste tentoonstelling is het binnenmuseum tot 14 februari 2020 alleen geopend tijdens de weekenden voor de tentoonstelling 'Kleren maken de vrouw' en de aanvullende creatieve en muzikale activiteiten.

Bezoek www.zuiderzeemuseum.nl voor een totaaloverzicht van alle activiteiten.

Meer berichten