Vogelcursus in Hertenkamp Enkhuizen met theorie en excursies.
Vogelcursus in Hertenkamp Enkhuizen met theorie en excursies. (Foto: aangeleverd)

Vogelcursus start in voorjaar

ENKHUIZEN - In maart start een vogelcursus in Hertenkamp Enkhuizen (voorheen MEC De Witte schuur).

De cursus is bestemd voor iedereen die meer over (herkennen van) vogels wil weten. In de cursus worden diverse onderwerpen, zowel in theorie als praktijk, behandeld: Hoe herken je een vogel? Hoe ziet de topografie van de vogel (bouw, kenmerken, geluid, herkennen) eruit?

Gezang herkennen

Hoe herken je gezang? Wat is een goed vogelboek en welke informatie kun je er in vinden en welke kijker is het meest geschikt?
Met het voorjaar in zicht, is er speciale aandacht voor tuin, weide- en watervogels. Baltsen is het gedrag dat vogels vertonen in het voorspel. Dit gaat meestal gepaard met een speciale zang of roep. Tijdens de excursies is hier aandacht voor.

Vogelaars

De cursus wordt gegeven in samenwerking met de KNNV afd. Hoorn door professionele docenten en deskundige vogelaars op dinsdag avonden 17, 24, 31 maart en 7 april van 19.30 tot 21.30 uur. De excursies zijn zaterdag 21, 28 maart, 4 en 11 april. De avonden worden gegeven in Hertenkamp Enkhuizen, Wilhelminaplantsoen 2 in Enkhuizen.

Excursies

Opgeven via ofra@hertenkampenkhuizen.nl of 0228 320310. Kosten deelname: 80 euro. Leden van de KNNV afd. Hoorn en IVN WF krijgen tien procent korting. De kosten zijn inclusief lesmaterialen, exclusief de rijkosten tijdens de excursies.

Meer berichten