Alle kinderen veilig laten zwemmen.
Alle kinderen veilig laten zwemmen. (Foto: Aangeleverd)

Veilig zwemplezier met Sponsorplons

ENKHUIZEN - De 24e editie van Sponsorplons is zaterdag 1 februari in Recreatiebad Enkhuizerzand. Net als voorgaande jaren gaan kinderen van de basisscholen banen zwemmen voor geld die zij gesponsord krijgen door buren, familie en vrienden. De opbrengsten van de Sponsorplons gaat naar zwemlessen voor kinderen van basisscholen in Enkhuizen die door financiële omstandigheden geen zwemdiploma kunnen behalen.

Daarnaast wordt nog een aantal lokale doelen gesponsord met de opbrengsten. Zoals vrijkaartjes voor het zwembad voor de deelnemende kinderen en een donatie aan de Vrijwillige Reddingsbrigade Enkhuizen en de EZV Enkhuizer Zwemvereniging. Dit alles onder het motto: veilig zwemmen met plezier!

Boegbeeld

Joost Reijns (Nationaal Kampioen, Internationaal Medaillewinnaar en Europees Kampioen op de borstcrawl afstanden) heeft zich gecommitteerd aan de Sponsorplons. Hij geeft jaarlijks een demonstratie tijdens de dag en bedrijven kunnen intekenen op één van zijn masterclasses of clinics, waarvan de opbrengst gaat naar de Sponsorplons.

Waterstad

Waterstad Enkhuizen ligt aan het IJsselmeer en de stad is voorzien van vele prachtige grachten en sloten waarin volop watersport plaatsvindt; er wordt veel gevaren en geplonsd. Gealarmeerd door de vele berichten die onlangs in de media verscheen over de gevaren van water heeft Rotary Enkhuizen besloten een deel van de opbrengsten van de Sponsorplons te gebruiken voor veilig zwemplezier voor de bewoners van de stad.

EZV en reddingsbrigade

e Enkhuizer Zwemvereniging (EZV) en de Vrijwillige Reddingsbrigade zetten zich ieder jaar in voor de veiligheid tijdens de plons. Daarnaast zijn door de scholen clinics te winnen die door beide partijen worden verzorgd.

Sponsoren

De plons wordt mede mogelijk gemaakt door het bedrijfsleven. De sponsoren staan vermeld op de website: www.sponsorplons.nl. Een bijdrage leveren aan Sponsorplons is nog mogelijk. Meer informatie via sponsorplons.nl.

Meer berichten