Sow to Grow opent deuren voor jongeren.
Sow to Grow opent deuren voor jongeren. (Foto: JBA van Berkel)

Sow to Grow: volop werk in zaadsector

ENKHUIZEN - Interactief Museum Sow to Grow breidt haar educatieve programma uit om jongeren voor de zaadsector te enthousiasmeren

Het museum geeft bezoekers meer inzicht in de wereld van de plantveredeling. Vanwege het grote succes om jonge kinderen te bereiken, gaat het museum zich meer richten op jongeren. Ab Stuurman van Sow to Grow: "Vijfhonderd leerlingen uit groep 7 en 8 van twintig scholen hebben het educatieve programma gevolgd. Het museum Sow to Grow heeft daarom nu ook lesprogramma's ontwikkeld voor leerlingen van 3e en 4e klassen van het vmbo, havo en vwo."

Voedselvoorziening

Door deze op maat gemaakte programma's leren jonge mensen het belang ontdekken van planten, de processen in de plantenveredeling en de vooraanstaande rol die Nederland speelt in deze sector, vertelt Stuurman. "Het toenemende belang van duurzaamheid en de gevolgen daarvan voor onze voedselvoorziening, zal jonge mensen inspireren om een gerichte opleiding te gaan volgen in deze dynamische sector. Een opleiding die garant staat voor carrièrekansen en volop werkgelegenheid biedt op alle niveaus."

Sporen verdiend

Het lesprogramma wordt begeleid door vrijwilligers van Sow to Grow. Stuurman: "Zij hebben hun sporen op dit specifieke vakgebied verdiend. Docenten kunnen als zij dat willen, na samenspraak met onze begeleiders, specifieke onderwerpen inbrengen om zo nog beter hun gewenste leerdoelen te bereiken."

Dankzij een gift van Syngenta kunnen leerlingen gratis gebruik maken van het educatieprogramma. Sow to Grow, Westerstraat 111 in Enkhuizen. Meer informatie via educatie@sowtogrow.nl.

Meer berichten