In Enkhuizen weten ze wat feestvieren is.
In Enkhuizen weten ze wat feestvieren is. (Foto: Albert Dros)

Carnavalsweekend de Haringhoppers bol van activiteiten

ENKHUIZEN - Het carnaval kan weer beginnen. De Haringhoppers zijn er klaar voor. Het weekend begint vrijdagavond met een frisfeest voor tieners en sluit dinsdag 25 februari af met het teruggeven van de stadssleutel aan burgemeester Eduard van Zuijlen, wat natuurlijk gepaard gaat met een feestje! Het hele programma met alle activiteiten bij de hand:

Vrijdag 21 februari Soundsation Black & Gold

Een echt NIXfeest voor jeugd van 12 tot en met 15 jaar met professionele drive in show. Met een kleurenlaser, prachtig decor, spiegelbollen en veel blacklight verlichting. Dresscode: zwarte kleding en voor wie durft gouden details. Aanvang: 20.00 uur. Wie voor 21.00 binnen is, ontvangt een lootje. Rond 22.30 uur is de trekking van een aantal leuke prijzen zoals bioscoopbonnen, McDonaldsbonnen en fashioncheques. Locatie: De Nieuwe Doelen, tot 23.00 uur. Entree 3.50 euro (incl. 1 consumptie + garderobe).

Vrijdag 21 februari Bezoek Kadijkerkoog

Deze traditie voert al heel erg lang terug en is begonnen bij de Blaaskaken. De Haringhoppers zijn heel erg blij dat ze dit jaar weer samen met de bewoners van Kadijkerkoog carnaval mogen vieren. Een onvergetelijke Carnavalsavond in Purmerend van CV de Waterplassers.

Zaterdag 22 februari Optocht

Vanaf 13.00 uur de jaarlijkse carnavalsoptocht door het centrum van Enkhuizen en sleutel overhandiging op het bordes van het stadhuis. De Haringhoppers roepen iedereen op om mee te doen aan de optocht. Zowel verenigingen, scholen, vriendengroepen en natuurlijk alle kinderen van Enkhuizen nodigen we uit om deel te nemen. Niet alleen maar praalwagens, maar ook loopgroepen, duo's en eenlingen zijn van harte welkom.

Met deelname ding je mee naar fraaie bekers en geldprijzen, die beschikbaar worden gesteld voor de mooiste creaties. Start vanaf parkeerterrein van Syngenta aan het Westeinde. Aansluitend aan de optocht volgt Enkhuizen Got Talent. Opgeven via info@deharinghoppers.nl.

Zaterdag 22 februari Kindermiddag/Finale Enkhuizen got talent

Gezellige kindermiddag met muziek en de zes beste acts van Enkhuizen Got Talent. Locatie: De Nieuwe Doelen. Entree 2 euro (ook voor ouders). Voorverkoop bij Walk inn. Aanvang: na de optocht rond 15.00 uur (zaal open: 14.30) tot 16.15 uur.

Uitslag: na afloop van Enkhuizen Got Talent (ongeveer 15.45 uur) beraadt de jury zich snel en is de prijsuitreiking van Enkhuizen Got Talent en de optocht.

Zaterdag 22 februari Groot Gemaskerd Bal

Op de zaterdagavond van het Carnaval vindt het gemaskerd bal plaats en gaat het dak eraf. Oproep: Kom verkleed als eenling, duo of als groep en doe mee voor de prijzen. De prijsuitreiking is 22.11 uur. Zanger Bernard Karsten verzorgt de muziek en zingt werkelijk alle feesttoppers die je wilt horen op een Carnavalsavond. Onze lokale topper Miles Leeuw zingt ook zijn gezelligste feestnummers om te laten zien dat we in Enkhuizen feest kunnen vieren. De Nieuwe Doelen is als het aan de Haringhoppers ligt één hossende massa van gezellige mensen. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom! Locatie: De Nieuwe Doelen, van 20.30 tot 02.00 uur. Entree 10 euro (leden gratis).

Zondag 23 februari De Haringhoppers on Cruise – Sparkle and Shine Gala

Prins Roberto P.: "Als je de deuren van De Nieuwe Doelen instapt waan je je aan boord van ons Cruiseschip de Costa Alaaf." Gezellige avond voor jong en oud om de carnavalssfeer op te snuiven. Thema van de avond is Sparkle and Shine Gala. Natuurlijk komt iedereen in thema verkleed. Deze avond is voor iedereen die zich heeft opgegeven via info@deharinghoppers.nl. Entree 20,00 euro (incl. verrassingsmaaltijd en welkomstdrankje (niet leden 22,50). Aanvang: 18.00 uur, zaal open 17.30 uur. Locatie: De Nieuwe Doelen. Einde rond 23.00 uur (aansluitend afterparty in foyer, vrij entree).

Maandag 24 februari Bonte Carnavalsmiddag voor senioren

De Oud-Prinsen en Oud-Prinsessen organiseren maandagmiddag een gezellige bonte carnavalsmiddag voor senioren. Zoals de traditie wil is de koffie of thee gratis, net als een borreltje. Hoogtepunt deze middag is de uitreiking van de Gouden Haring aan een burger die door jarenlange inzet voor onze samenleving deze oprecht heeft verdiend. Een speciale vermelding voor Juwelier Ruberg die al jaren de Gouden Haring sponsort. Zaal open 13.00 uur tot 16.30 uur. Entree aan de zaal 3 euro / voorverkoop bij Primera 2 euro. Locatie: De Nieuwe Doelen.

Maandag 24 februari Skoftige Feestavond

Maandagavond is het tijd voor de thema-avond, georganiseerd door de Skoftige Skroeven. Dit jaar is het thema: sport. Kledingadvies: meest sportieve outfit. Locatie: Retro Café (voorheen Billy's Bakery), Tussen Twee Havens 9. Entree gratis.

Dinsdag 25 februari Bezoek verzorgingshuizen

Dinsdagmiddag bezoekt een delegatie van de vereniging een aantal verzorgingshuizen in Enkhuizen en omgeving. Een kort bezoek, gezellige deunen van de Blaaskaken en gezellig samen zingen.

Dinsdag 25 februari Sluitingsavond

Na vijf intensieve dagen overhandigt Prins Carnaval de stadssleutel weer aan burgemeester Eduard van Zuijlen en levert de Raad van Elf zijn steken weer in. Natuurlijk gebeurt dit alles niet zonder afscheidsfeestje onder leiding van DJ Jesper Kruis en de Blaaskaken. Locatie: De Werf. Entree gratis. Aanvang: 20.30 uur tot 01.00 uur.

Meer berichten