Tulpenkeuring was succesvol.
Tulpenkeuring was succesvol. (Foto: aangeleverd)

Adam Pyta als beste naar NK Tulpenkeuren

BOVENKARSPEL - De tulpenkeuring van Stede Broec is dit jaar gewonnen door Adam Pyta. Hij doet straks mee met de NK Tulpenkeuren in de Keukenhof.

De vijfde en laatste keuring vond woensdag 12 februari plaats. Deze avond werden de prijzen verdeeld en de tickets voor het NK Tulpenkeuren uitgegeven. De daguitslag van 12 februari luidt voor de jeugd: Judith Bakker werd eerste (14 strafpunten), Annika de Wit werd tweede (14,5 strafpunt). In de B-groep werd Klaas Buysman eerste (11); Keesjan Hoff werd tweede (12) en Nico de Wit werd derde (12). In de A-groep was de uitslag: eerste plaats voor A.J.J. Langedijk (9,5), tweede plaats voor Mattie Obdam en Axel Vroling (10,5).

Langste tulp 76 cm

In totaal deden 45 deelnemers mee aan de tulpenkeuring. Tijdens deze laatste keuring was de tulp van Piet Keuk met 76 cm de langste. Dit was goed voor de taart en de wisselbeker. De soortenkennis werd gewonnen door Axel Vroling met 68 van de 80 soorten goed. De rondvlucht werd gewonnen door Annika de Wit. De laatste avond werd opgeleukt door een West Fries getint optreden door Joep Boon.

NK Tulpenkeuren in Keukenhof

De einduitslag met de punten over drie keuringen is als volgt. Bij de A-groep werd Adam Pyta eerste met 33,5 strafpunten (Zilveren Molen), Axel Vroling werd tweede met 47 strafpunten (over vier keuringen) en A.J.J. Langedijk werd derde met 47,5 strafpunt (over 4 keuringen).

In de B-groep werd Kees-Jan Hoff eerste met 35 strafpunten, Nico de Wit werd tweede met 39,5 strafpunt en Dave Boots eindigde op de derde plaats met 40 strafpunten.

Bij de junioren werd Judith Bakker eerste met 40 strafpunten, Brent Hoff werd tweede met 41,5 strafpunt en Esther Bakker eindigde op de derde plaats met 42,5 strafpunt.

De beste zeven senioren en drie junioren mogen strijden op de Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren in de Keukenhof.

Meer berichten