Zuiderzeemuseum zoekt helpende handen

Algemeen
Met nieuwe buitenseizoen zoekt Zuiderzeemuseum nieuwe ambachtslieden, rolspelers, gastheren en gastvrouwen...
Met nieuwe buitenseizoen zoekt Zuiderzeemuseum nieuwe ambachtslieden, rolspelers, gastheren en gastvrouwen... Foto: Anne Reinke

ENKHUIZEN - Het buitenseizoen van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen staat al weer voor de deur. Daarom is het museum op zoek naar vrijwilligers. Om kennis te kunnen maken met het diverse functieaanbod, is er op dinsdag 25 februari van 10.00 tot 12.00 uur een wervingsmarkt in museumrestaurant Het Peperhuis aan de Wierdijk.

Onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers start directeur Stephan Warnik de ochtend met een welkomstwoord. Geïnteresseerden kunnen vervolgens bij verschillende kraampjes informatie inwinnen over de vrijwilligersfuncties die beschikbaar zijn.

Ambachtslieden
Het museum is onder andere op zoek naar ambachtslieden, rolspelers, gastheren en gastvrouwen, vrijwilligers drukkerij, stoomwasserij, knutselatelier, kaaspakhuis, bakkerswinkel en educatie. Vrijwilligers ontvangen voor hun werkzaamheden een onkosten- en reisvergoeding en lunch. Bekijk alle vacatures www.zuiderzeemuseum.nl. Volgens Jan Botman, vrijwilliger bakkerswinkel in het Zuiderzeemuseum, is deze functie hem op het lijf geschreven. "Mijn vrijwilligerswerk is een vast gegeven geworden in mijn leven; ik doe dit met veel plezier en ben graag onder de mensen."

Aanmelden
Geïnteresseerd in een van de vrijwilligersfuncties? Het Zuiderzeemuseum vraagt belangstellenden om zich vooraf per e-mail op te geven, onder vermelding van hun naam en de vrijwilligersvacature waar de voorkeur naar uit gaat. Deze e-mail kan gestuurd worden naar: solliciteren@zuiderzeemuseum.nl. Deelnemers ontvangen na aanmelding een uitnodiging en routebeschrijving voor de bijeenkomst.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke dorpspanden uit dit gebied. Jong en oud komt hier in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten met een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.