Minister van Onderwijs Arie Slob hintte erop dat de scholen ook na 6 april nog enige tijd dicht zullen blijven.
Minister van Onderwijs Arie Slob hintte erop dat de scholen ook na 6 april nog enige tijd dicht zullen blijven. ((Foto: YouTube))

Kabinet beslist pas dinsdag hoe het verder gaat

REGIO - Deze week wil het kabinet geen nieuwe besluiten nemen voor de bestrijding van het coronavirus. Volgende week dinsdag neemt het kabinet een besluit wat er gebeurt na 6 april. Tot en met 6 april zijn onder meer scholen, cafés en restaurants dicht. Ook zijn grote evenementen verboden.

Er wordt dus een besluit genomen over alle maatregelen die gelden tot 6 april, zoals ook de sluiting van sportverenigingen en het zo veel mogelijk thuis blijven en thuiswerken.

Deze week wordt het nog niet duidelijk of basis- en middelbare en mbo-scholen tot 1 juni dicht blijven.

Minister Slob van Onderwijs hintte er gisteravond in het tv-programma Op1 al op dat de scholen waarschijnlijk langer gesloten zouden blijven. Premier Rutte zei dat ook dat nog niet vaststaat. "Er is besloten de scholen tot 6 april te sluiten omdat er onrust was bij ouders en leraren. Het RIVM heeft meer tijd nodig voor zijn onderzoek, maar dat betekent niet dat de scholen tot na 6 april dicht blijven."

Meer berichten