Bezorgsite Enkhuizenbezorgt.nl succesvol

Algemeen
Veel winkels in de Westerstraat in Enkhuizen hebben een bezorgservice.
Veel winkels in de Westerstraat in Enkhuizen hebben een bezorgservice. Foto: Aangeleverd

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor de winkels en de horeca. Met het openen van de site Enkhuizenbezorgt.nl willen de ondernemers inwoners die niet naar de stad kunnen of willen de mogelijkheid bieden makkelijk online te bestellen bij winkels of bij horeca.

De meeste winkels in de binnenstad van Enkhuizen zijn open. Iedereen kan er veilig heen, want de RIVM maatregelen worden goed gevolgd. Ook het personeel houdt dit goed in de gaten.

Samenwerking

Het zijn uitdagende tijden voor de ondernemers. Ze willen hun klanten de service en keuze bieden die ze gewend zijn. Dat betekent creatief zijn. Marieke Schooneman eigenaar van Het Coffy Huys en voorzitter van de WSE (Ondernemersvereniging Winkelstad Enkhuizen) is enthousiast: “De winkels en de horeca hebben de klanten ook hard nodig om deze tijd door te komen en er straks weer goed te staan, maar niet iedereen kan of wil naar de winkels toe. Daarom hebben we het initiatief genomen om samen men EnkhuizenBoeit en de VVV het bezorgen makkelijker te maken”.

Actieve aanpak

Het past bij de actieve aanpak waar de binnenstad mee bezig is. Zo worden bijvoorbeeld ook belangstellenden die een winkel willen openen actief ondersteund, zegt Marieke: “Want na de coronacrisis ontstaan weer nieuwe kansen en mogelijkheden.”

Enkhuizenbezorgt.nl

Het is eenvoudige, toegankelijke site waarop de winkels en de horeca staan die een bezorgservice hebben. “Het is een site die inwoners en ondernemers nu verder helpt. Na de coronacrisis kunnen we zien hoe we de site verder verbeteren om in Enkhuizen lokaal online sterk te staan”, aldus Marieke. “We zijn nog maar kort in de lucht, maar merken dat er nu al veel bestellingen binnenkomen. Bijvoorbeeld mode, schoenen, cadeau artikelen maar ook eten en maaltijden. Het loopt lekker. Het is belangrijk dat we er samen met de inwoners de schouders onder zetten!”

De ondernemers zorgen zelf voor bezorging. De bezorgsite is een onderdeel van een aanpak om de lokale binding met inwoners te vergroten en de leegstand te verkleinen.

Afbeelding