Dertig coronapatiënten SED in ziekenhuis

Algemeen
In Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland staat de teller op dertig mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen vanwege corona.
In Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland staat de teller op dertig mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen vanwege corona. Foto: Pixabay

Het aantal in ziekenhuis opgenomen coronapatiënten steeg de afgelopen 24 uur in Stede Broec. In Enkhuizen en Drechterland bleef het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen vanwege corona stabiel. 

In Enkhuizen zijn veertien mensen besmet met corona in het ziekenhuis opgenomen. In Drechterland één persoon. Deze cijfers zijn al een aantal dagen onverminderd. In Stede Broec zijn sinds gisteren twee mensen meer opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal met coronabesmette patiënten lag een aantal dagen onveranderd op dertien. Inmiddels zijn er vijftien mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis.

Grillig

Landelijk is het aantal mensen dat door het coronavirus is overleden de afgelopen 24 uur met 101 toegenomen, meldt het RIVM. Dat is weer minder dan een dag eerder. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen (geweest) is met 260 opgelopen naar 7135. Gisteren ging het om 253 nieuwe ziekenhuisopnames; dat was het laagste aantal in twee weken tijd. De toename van het aantal besmettingen blijft een grillig patroon vertonen.