Gloednieuwe iPads voor ouderen

Algemeen
De eerste iPads werden door fondsmanager Judith Albers overhandigd aan Dorien Hoogland van Wilgaerden-LeekerweideGroep en Mariëlle Haakman van Omring.
De eerste iPads werden door fondsmanager Judith Albers overhandigd aan Dorien Hoogland van Wilgaerden-LeekerweideGroep en Mariëlle Haakman van Omring.

Ouderen en kwetsbare cliënten van Overvest, Sint Nicolaas, Herfstzon, Kwartellaan en Westerhof kregen maandag 6 april in totaal 21 iPads geschonken vanuit de crisispot van het Ondernemersfonds Enkhuizen.

Met de iPads wordt de vereenzaming van kwetsbare ouderen en anderen tegengegaan. Vanwege de beperkende maatregelen door de coronacrisis komen zij niet meer in contact met hun naasten; bezoek wordt niet meer toegelaten in de zorginstellingen. Via de iPads kunnen de ouderen beeldbellen en zo contact onderhouden met hun naasten en zorgmedewerkers. Daarnaast kunnen de ouderen op de iPads bijvoorbeeld digitale spelletjes doen met hun kleinkinderen of worden voorgelezen.

Beeldbellen op hoge leeftijd

“Onze bewoners genieten enorm van het beeldbellen nu ze geen live contact kunnen hebben met familie”, zegt Overvest locatiemanager Ester van Holk. “We dachten dat het misschien wel lastig zou zijn om het beeldbellen onder de knie te krijgen op wat hogere leeftijd, maar dat valt reuze mee! Er wordt zelfs contact gezocht met familie in het buitenland. Ondanks grote afstand is de verbondenheid groot. We zijn het ondernemersfonds dan ook meer dan dankbaar. Door deze gift kunnen wij nog meer bewoners in contact brengen met familie.”

Crisispot

Door de crisispot van 30.000 euro die het Ondernemersfonds Enkhuizen in het kader van de coronacrisis beschikbaar heeft gesteld, zijn al een aantal mooie initiatieven tot stand gekomen. De order voor de iPads is lokaal aanbesteed. Esja Network kon regelen dat de iPads binnen 48 uur werden geleverd en Multicopy zorgde voor de bestickering in de huisstijl van het Ondernemersfonds.

Ondernemersfonds

Het Ondernemerfonds Enkhuizen investeert in de lokale economie en samenleving. Het fonds wordt gevuld door een extra heffing op de OZB voor niet woningen. Iedereen die hieraan meebetaald is trekkingsgerechtigd en mag een beroep doen op het fonds. Dat maakt het Ondernemersfonds Enkhuizen van en voor ondernemers maar ook van en voor zorginstellingen, sportverenigingen en scholen.

Aanvragen

Aanvragen kunnen worden ingediend via het aanvraagformulier op ondernemersfondsenkhuizen.nl.