Cinema Enkhuizen blijft voorlopig dicht

Algemeen
Filmpje kijken, nog even thuis op de bank.
Filmpje kijken, nog even thuis op de bank. Foto: Archief

Cinema Enkhuizen blijft voorlopig gesloten. Hoewel de politiek heeft aangegeven dat bioscopen - onder voorbehoud - per 1 juni weer open mogen, slaat de balans voor het filmaanbod in Enkhuizen de andere kant op. "Opengaan is niet verantwoord, zeker niet na de periode van zes weken geen inkomsten door de sluiting", zegt Margret Wagenaar, directeur Cinema Enkhuizen.

Margret: "We hebben afgewogen hoe dit in de Drommedaris te doen en komen helaas tot de conclusie dat het niet mogelijk is om dit praktisch en rendabel in te vullen. We kiezen dan ook in de maanden juni en juli voor een zomersluiting. Mede afhankelijk van de ontwikkelingen rond het virus starten we in augustus weer op."

Film thuis bekijken

Het blijft tijdens de zomersluiting mogelijk om via picl.nl films te kijken. Cinema Oostereiland gaat wel open. In Hoorn wordt – onder voorbehoud – klein gestart met een aantal films per dag. In Hoorn is de situatie praktisch wat eenvoudiger. "Met meer zalen is het mogelijk om een film tegelijkertijd in een aantal zalen in te zetten en dus meer inkomsten per film te genereren."