NL-Alert controlebericht volgende maand: ook op NS-vertrekborden

Algemeen
Direct informatie bij een noodsituatie ontvangen via NL-Alert op een mobiel.
Direct informatie bij een noodsituatie ontvangen via NL-Alert op een mobiel. Foto: Rodi Media/YvdD

REGIO - Maandag 8 juni rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ook in Noord-Holland. Het NL-Alert controlebericht ontvangt men op de mobiel. Daarnaast is het NL-Alert controlebericht te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van bus, tram en metro. Vanaf nu ook op digitale vertrekborden van de NS.

Met het NL-Alert controlebericht kun jij ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen. NL-Alert waarschuwt en informeert over noodsituaties zoals een grote brand, terroristische aanslag, epidemie of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat te doen en waar meer informatie te vinden is.
NL-Alert laat een hard en doordringend alarmgeluid horen. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen bij gebruik van koptelefoon of oortjes. NL-Alert is ook te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van trein, bus, tram en metro.

Wat te doen bij een NL-Alert

1. Lees meteen het bericht. 2. Volg het advies op. 3. Informeer en help de mensen om je heen.