De Baanbreker staat op z'n kop

Algemeen
Er wordt hard gewerkt in de Baanbreker.
Er wordt hard gewerkt in de Baanbreker. Foto: Aangeleverd

De kringloopwinkel van de Baanbreker staat op z'n kop. Er wordt hard gewerkt aan een opfrisbeurt, maar ook aan een nieuwe indeling en routing. Om ruimte te maken om anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen. 2 Juni start de dagbesteding van de Baanbreker weer.

Debbie van Dokkum: "Van de nood maken we een deugd. Onze winkels zijn momenteel gesloten vanwege de Corona virus maatregelen. Maar zodra wij weer open kunnen, hopen we dat ook spic en span te kunnen doen. Achter deschermen wordt nu hard gewerkt aan een metamorfose van de kringloopwinkel."

Recycling en looproutes

Dat gebeurt geheel in stijl. "Door middel van hergebruik en recycling. Zo worden er bijvoorbeeld van oude kasten nieuwe planken gezaagd en met resten verf nieuwe kleuren gemengd. Hoe leuk is dat!" Er is een coronawerkgroep opgericht, vertelt Debbie: "Personeelsleden van de Baanbreker zoeken uit hoe de dagbestedingsactiviteiten over een poosje weer zouden kunnen opstarten in deze nieuwe anderhalve-meter-maatschappij. Hierbij valt te denken aan voorzorgsmaatregelen die inpandig genomen moetenworden op het gebied van hygiëne, anderhalve meter afstand, maximaal aantal mensen per ruimte en per vloeroppervlakte, looproutes enzovoorts."