Tienerhonk Enkhuizen voorzichtig open

Algemeen
Tienerhonk Welwonen weer open voor jeugdigen.
Tienerhonk Welwonen weer open voor jeugdigen. Foto: Aangeleverd

De tiener/jongerenwerkers van Welwonen hebben Tienerhonk IJsselzand voorzichtig weer geopend. Kim Schlee: "Het gewone leven lonkt. De eerste dag toen ze hoorden dat we weer opengingen, stonden ze voor de deur te dringen."

Voorlopig vier middagen per week worden alleen kleine groepjes toegelaten in verband met de RIVM-maatregelen. Op maandag en woensdag maximaal tien kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar en op dinsdag en donderdag maximaal acht tieners van 13 t/m 16 jaar.

Vol = vol

Bij de kinderen werd het snel bekend dat het tienerhonk weer open ging. Een groepje stond de eerste dag al te popelen om naar binnen te mogen. Tienerwerker Kim Schlee is blij dat haar noodgedwongen digitale en telefonische gesprekken en games weer live contacten zijn geworden. “We hebben het tienerhonk coronaproof ingericht en inmiddels een weekje geoefend. We bewaken natuurlijk wel de anderhalve meter afstand tussen mij en de kinderen. Vandaar dat er maar een beperkt aantal kinderen tegelijk aanwezig mag zijn. Daarom geldt vol is vol.”

Anjerstraat

Het tienerhonk IJsselzand is gevestigd in de Anjerstraat 1 in Enkhuizen. Meer informatie via welwonen.nu.