Zonnebloemloterij Enkhuizen gaat digitaal

Algemeen
Rituele overhandiging eerste lot dit jaar: de een binnen en de ander buiten.
Rituele overhandiging eerste lot dit jaar: de een binnen en de ander buiten. Foto: Aangeleverd

De Zonnebloemloterij begint maandag 1 juni met een digitale verkoop. Traditioneel wordt het eerste lot officieel overhandigd. De overhandiging vond dit jaar plaats in het kantoor van Toebak Financieel Dienstverleners. Kees Toebak ontving het lot uit handen van zonnebloemvrijwilligster en penningmeester Els Smit.

Het aanbieden van het eerste (kingsize) lot door vereniging de Zonnebloem, afdeling Enkhuizen markeert de start van de loterij. Dit jaar vindt de loterij niet huis-aan-huis plaats, maar door overmaking van het bedrag voor de gewenste loten. Loten kosten twee euro per stuk. Hiervan krijgt de plaatselijke Zonnebloemvereniging 1,50 euro en de rest is voor de landelijke organisatie. Na ontvangst van het bedrag worden de loten thuisbezorgd.

Zonnebloem Enkhuizen

Kees Toebak: "We vinden het belangrijk dichtbij de mensen te zijn, zakelijk met een kantoor om/op de hoek, waar je zo naar binnen kunt lopen. Maar ook sociaal en maatschappelijk met het steunen en stimuleren van plaatselijke activiteiten, zoals die van de Zonnebloem, afdeling Enkhuizen."

Fysieke beperking

De opbrengst van de loterij is een welkome aanvulling voor de kas van afdeling Enkhuizen van de Zonnebloem. Het geld wordt besteed voor huisbezoeken aan en activiteiten voor mensen met een fysieke beperking. Kopen van loten kan door overmaking van het gewenste bedrag op IBAN NL53RABO 0317336347 t.n.v. NVZ afd. Enkhuizen, met vermelding van uw naam en adres. De loten worden thuisbezorgd. Meer informatie via de Zonnebloem, 06 18724420.