Gerrit Harlaar koninklijk onderscheiden

Algemeen
Een onderscheiding voor Enkhuizer Gerrit Harlaar.
Een onderscheiding voor Enkhuizer Gerrit Harlaar. Foto: Annemarie Wolkers-Ven

Gerrit Harlaar ontving vrijdagochtend 26 juni een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Eduard van Zuijlen. Harlaar is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gerrit Harlaar heeft zich in de loop van de afgelopen jaren uitzonderlijk veel beziggehouden met vrijwilligerswerk op financieel terrein. Zo is hij al ruim 23 jaar penningmeester van bewonersvereniging Paludanushof en vanaf 2005 heeft hij zich ingezet als penningmeester van de Drommedaris.

Drommedaris

Van 2011 tot 2015 werd het monument de Drommedaris verbouwd en was er veel overleg tussen het stichtingsbestuur en de gemeente, er werd gezocht naar mogelijkheden om alles (financieel) zo goed mogelijk te laten verlopen. in 2018 heeft hij deze functie om gezondheidsredenen neer moeten leggen.

Rijksmonument

Sinds 2011 is de heer Harlaar ook penningmeester van het bestuur van de Stichting Het Pieus Gesticht van Wijlen Dirk Cornelisz Glas., een rijksmonument bestaande uit vier woningen dat destijds bedoeld was om door 'arme ledematen van de Gereformeerde kerk' bewoond te worden. Dit alles overziend kunnen we stellen dat de heer Harlaar vele jaren zijn financiële kennis heeft ingezet bij diverse verenigingen en organisaties.

Gezondheid

De gezondheidssituatie van de heer Harlaar wordt steeds slechter en dat zal er uiteindelijk toe leiden dat hij al zijn taken moet neerleggen, aldus de gemeente. De uitreiking vond plaats in de Witte Zaal van het stadhuis in Enkhuizen.