Financiële steun Coronaprojecten Microsoft & Westfriese Uitdaging groot succes!

Algemeen
De Kaasmarkt in Hoorn ontving een bijdrage waardoor de vrijwilligers langs verzorgingshuizen kunnen gaan voor kleinschalige optredens.
De Kaasmarkt in Hoorn ontving een bijdrage waardoor de vrijwilligers langs verzorgingshuizen kunnen gaan voor kleinschalige optredens. Foto: aangeleverd

REGIO - De Westfriese Uitdaging maakte begin mei bekend dat zij deels beheerder werden van het fonds dat Microsoft had opgericht om projecten, die zich richten op het verzachten van coronaleed, financieel te ondersteunen. Inmiddels hebben dertien projecten een financiële bijdrage ontvangen en zijn daarmee erg geholpen!

Zo heeft de Kaasmarkt in Hoorn een bijdrage gekregen waardoor de vrijwilligers nu langs verzorgingshuizen kunnen gaan voor kleinschalige optredens en kan Museumboerderij West-Frisia het museum naar buiten uitbreiden met een picknick en buitenspellen. VV Always Forward, Stoommachinemuseum en Kasteel Radboud hebben hun gift gebruikt om voorzorgsmaatregelen te kunnen realiseren om weer bezoekers te mogen ontvangen. Leerwerkbedrijf Oostereiland besteedt hun donatie aan het aanbieden van vaartochten aan kinderen van de Voedselbank, door jongeren in opleiding. Stuk voor stuk mooie projecten die het leven weer wat aangenamer maken.

Het Microsoft C19 Response Fund, gecreëerd en beheerd door het Datacenter Community Development-team van Microsoft, was opgezet om te voorzien in de veranderende behoeften naar aanleiding van de COVID-19-pandemie in gemeenschappen waar Microsoft-datacenters gevestigd zijn. "We zijn erg blij dat we deze mooie West-Friese projecten kunnen ondersteunen", aldus Bob Reitinger, Community Lead Microsoft. "In deze tijd van grote nood in gemeenschappen over de hele wereld, is het belangrijk dat organisaties en leden van de gemeenschap samenwerken om waar mogelijk en nodig mensen te ondersteunen.”

Over de Westfriese Uitdaging

De Westfriese Uitdaging is een stichting die het bedrijfsleven koppelt aan maatschappelijke organisaties. Maatschappelijke organisaties zijn op zoek naar kennis of materialen en bedrijven willen graag maatschappelijk betrokken ondernemen. Dus in plaats van dat spullen worden weggegooid bij een verhuizing, worden verenigingen blij gemaakt. Of bijvoorbeeld in plaats van paintballen tijdens een teamuitje, gaat een bedrijf klussen bij een dierenopvang. Alles is met gesloten beurs.