Digitaal herstelverhaal via livestream

Algemeen
Via livestream verwerkingsverhaal van Gisele horen.
Via livestream verwerkingsverhaal van Gisele horen. Foto: Candela Fotografie

GGZ Noord-Holland-Noord ervaringsdeskundige Gisele Vranckx deelt maandag 6 juli via een livestream haar verhaal. Gisele deelt graag hoe zij trauma’s en nare gebeurtenissen heeft overwonnen.

Iedere maand deelt een ervaringsdeskundige van GGZ NHN zijn/haar herstelverhaal voor cliënten, gasten, belangstellenden, hulpverleners, familie en vrienden. Dat zijn verhalen van mensen zoals jij en ik die hebben geleerd na het vallen weer op te staan. De livestream is het digitale alternatief omdat bij elkaar komen niet lukt vanwege de coronamaatregelen.

Mee op reis

Hoe overwin je een verleden vol trauma’s? Gisele Vranckx, ervaringsdeskundige bij GGZ NHN en werkzaam in Hoorn, neemt je mee op haar reis in het overwinnen van trauma’s en nare gebeurtenissen. Haar herstelverhaal heeft ze omgezet in de twaalf stappen van de AA (verslaving), hoewel ze zelf nooit met verslaving te maken heeft gehad. Gisele raakte geïnspireerd door een medestudent aan de opleiding tot ervaringsdeskundige om op deze manier haar inzichten die ze verwierf te delen.

Aanmelden

De livestream is van 16.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan via ggz-nhn.nl/aanmeldenherstelverhaal. Na aanmelding krijg je op de dag zelf via e-mail een link toegestuurd om de livestream te bekijken. Tijdens de livestream is er een livechat voor vragen en opmerkingen.

Wat zijn herstelverhalen?

Wanneer je worstelt met gevoelens als onzekerheid, depressie, woede, angst en wanhoop, bestaat er een kans dat de kernbegrippen van herstel je even ontgaan. Waar is de hoop, het vertrouwen, de steun en hoe kom je op voor jezelf, je dromen en toekomst? Hoe pakken anderen dit aan en wat kan jij uit deze gedeelde ervaringen meenemen, in jouw eigen weg van herstel? Door ervaringen te delen creëren we een kettingreactie: Wat jij kan, kan ik ook! Door de openheid in deze verhalen, en de mooie reacties hierop, wordt er hoop en vertrouwen doorgegeven: herstel blijkt wel degelijk mogelijk.

Wat is de herstelwerkplaats?

Een herstelwerkplaats is een plek waar mensen met een psychische kwetsbaarheid samen komen om te werken aan hun herstel. Een plek voor, door en met mensen met een psychiatrische achtergrond en ervaringskennis. Een plek die kwetsbare mensen nieuw perspectief biedt, door middel van ruimte, ontmoeting, het verstrekken van informatie en ontwikkelingsmogelijkheden.

Heb je een vraag of wil je meer informatie? De herstelwerkplaats in Hoorn is bereikbaar via 06 12150197 of herstelwerkplaatsHoorn@ggz-nhn.nl. Meer informatie op de website ggz-nhn.nl/herstelwerkplaats.