Drive-in voor examenleerlingen Martinus

Algemeen
Ludieke diploma-uitreiking.
Ludieke diploma-uitreiking. Foto: Elske de Weijer

Met een echte drive-in diploma uitreiking werden eindexamenleerlingen vmbo van het Martinuscollege deze week in het zonnetje gezet. Door het coronavirus hadden eindexamenleerlingen geen officiële laatste lesdag, geen eindexamengala en ook geen centraal eindexamen. Met deze bijzondere afsluiting van de schoolperiode wil de school het 'leed' van deze eindexamenkandidaten verzachten.

Leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) kwamen voor de diploma uitreiking met de auto naar het feestelijk aangeklede schoolterrein waar ze een parkeerplek kregen toegewezen. Onder het genot van een hapje en een drankje, geserveerd bij de auto, konden bezoekers van de drive-in de diploma-uitreiking via grote schermen en op veilige afstand volgen. Voor het tekenen van de diploma’s werden leerlingen uitgenodigd op het podium. Er was een fotograaf aanwezig om de leerlingen met diploma te fotograferen in een heuse jaren '60-setting.

Sixties style

“Door het coronavirus liep dit schooljaar volledig anders dan wij vooraf hebben kunnen voorzien. Voor eindexamenleerlingen was het niet leuk om op deze manier hun schooltijd te moeten afsluiten. We wilden ze heel graag wel een mooie afsluiting van hun middelbare schooltijd meegeven en gelukkig kregen we toestemming van de gemeente om de drive-in te organiseren”, vertelt Corné van Diepen, teamleider bovenbouw vmbo.

Karavaan

De geslaagde eindexamenleerlingen van mavo, havo, atheneum en gymnasium kregen hun diploma op een andere bijzondere wijze uitgereikt. Bij hen werden de diploma’s tussen 25 en 30 juni per bus of karavaan aan huis bezorgd.

In de Drom van deze week veel foto's van deze unieke diploma-uitreiking.