Zomerprogramma Westfriese Bibliotheken

Algemeen
De bibliotheek is er voor jong en oud.
De bibliotheek is er voor jong en oud. (Foto: Aangeleverd)

Deze zomer zijn er gratis activiteiten van de Westfriese Bibliotheken in Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. De bibliotheken werken volgens de coronarichtlijnen van het RIVM.

Een greep uit de activiteiten voor de jeugd: De Klooi Ambassadeurs komen naar de bibliotheken om jongeren online op weg te helpen. Bij Hertenkamp Enkhuizen kunnen kinderen beestjes zoeken met schrijver Simon van der Geest, auteur van Spinder. In het Rundveemuseum Aat Grootes is het mogelijk om je eigen koe te schilderen met de aanwijzingen van Koeienkunstenaar Ruud Spil. Gezonde traktaties maak je met de verrassingstas van Jong Leren Eten. En schrijf een mooie brief met Lisbeth van Lintel bij Tonke Dragts De brief voor de Koning. En: programmeer een boek in de DigiLABs

Er is een beperkt aantal plekken: reserveren via 0228 743 943 of klantenservice@westfriesebibliotheken.nl. Voor meer informatie en aanmelding voor het zomerprogramma voor jeugd, zie: westfriesebibliotheken.nl/klooien

Senioren: ontmoeting, ontdekking en ontspanning

Op het programma voor senioren staan: Verteltafels; geschiedenis schrijven met het Westfries Archief. Het onderwerp is nog een verrassing, maar staat garant voor herkenning, herinnering en belang om vast te leggen voor de volgende generaties.

Peter Lusses Pleidooi voor Humor is een interactieve lezing over wat er te winnen valt als we humor serieus nemen. Door cabaretier Peter Lusse. Voorts is er de Nederland oergezellige Quiz: Wat weet u over Nederland? En wat weet u vooral nog niet? Ook zijn er twee DigiLAB sessies: de ene keer gericht op fotograferen met de tablet of smartphone, de andere gaat over kennismaken robots in alle vormen en maten.

De activiteiten zijn mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, Fonds Sluyterman van Loo en het RCOAK. Meer informatie en aanmelding voor het zomerprogramma voor senioren via westfriesebibliotheken.nl/zomer.