Geld- en milieubesparing bij IVN

Algemeen
Barend Schermer krijgt voucher voor vaartocht overhandigd door Geert Veldhuis van IVN West-Friesland.
Barend Schermer krijgt voucher voor vaartocht overhandigd door Geert Veldhuis van IVN West-Friesland. Foto: Peter Blomsma

IVN West-Friesland sloot tijdens de laatste Beursvloer een deal met Schermer BV Installatietechniek. Medewerkers van Schermer BV hebben de IVN ruimten van het Streekbos Paviljoen energiezuiniger gemaakt. Als tegenprestatie mogen medewerkers van Schermer BV een vaartocht maken met de Wilskracht.

Bij de energiebesparende maatregelen gaat het om een luchtafzuigsysteem dat wordt aangestuurd door een nieuwe regelaar die per telefoon app vanuit huis worden bediend. "Het lucht-afzuigsysteem heeft een tijdschakelaar gekregen en zorgt ervoor dat de ventilator maximaal 2 uur blijft draaien. Daarna stopt hij weer; in tegenstelling tot voorheen, toen draaide het continue. We gaan het nieuwe systeem eerst uitproberen of het voldoet", aldus een woordvoerder.

Als tegenprestatie heeft IVN een vaartocht met de Wilskracht voor circa 30 personen aangeboden. "Door de coronamaatregelen zal dit waarschijnlijk in september zijn voordat de boot vanaf de steiger vertrekt voor een vaartocht naar wens. Vandaar dat voor een voucher is gekozen."

Eens per jaar wordt er door bedrijven en vrijwilligersorganisaties in West-Friesland een Beursvloer georganiseerd met vraag en aanbod. Op die dag worden er veel deals gesloten. Deze deal is er één van.