Mad Science zomerkamp Eureka

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Mad Science organiseert zomerkamp Eureka in Hertenkamp Enkhuizen van maandag 3 tot en met donderdag 6 augustus voor kinderen van 7 tot 11 jaar.

De Eureka vakantiedagen staan in het teken van uitvindingen en wat je nodig hebt om uitvinder te worden. Tijdens het zomerkamp leren kinderen over de observaties van Leonardo da Vinci en kunnen zelf veel uitproberen. Spoel aan op een onbewoond eiland en ontdek hoe je kunt overleven, door samen voedsel en water te zoeken, schuilplaatsen te bouwen en bruggen aan te leggen. Kom meer te weten over de technische vernieuwingen van de gebroeders Wright, die de eerste gemotoriseerde vliegmachine bouwden. En maak kennis met de uitvinders Bell, Edison en Tesla, die elkaar regelmatig in de haren vlogen over de elektrische uitvindingen van hun tijd.

Uitvinders gezocht

Het kamp is voor jonge uitvinders een must. Iedereen, kind of volwassene, jongen of meisje, kan een uitvinder worden. Ben je praktisch ingesteld en vind je samenwerken leuk? Kinderen werken samen om stroomkringen te maken en kleurrijke verlichting tijdens de wereldtentoonstelling van 1893 na te bootsen. Deelnemers dienen zelfs een voorstel voor een patent in en krijgen aan het einde van de dag een patentcertificaat mee naar huis.

Nader informatie en inschrijven: https://kamp.mad-science.nl/hertenkamp-enkhuizen.