Veel reacties verzoek om zand Ecoproject

Algemeen
Ingang Ecoproject.
Ingang Ecoproject. Foto: Toos Brink

Bloementuin Ecoproject heeft nog zand nodig om van start te gaan. Deze oproep in de Drom was niet aan dovemansoren gericht. Natuurgids Louis van Wegen, coördinator onderhoud van het Ecoproject, ontving heel veel reacties van bedrijven en particulieren.

Op het eilandje van het Ecoproject in het Streekbos wordt de komende jaren een bloementuin aangelegd, bedoeld om insecten en bijen te lokken en het hele jaar van voedsel te voorzien. Voor een goede aanleg is zand nodig en daartoe deed de natuurgids een oproep in deze krant. Loon- en aannemersbedrijf Zwaan uit Wijdenes heeft zand aangeboden en de Schadenberg Groep, bekend van dakwerken, uit Hem heeft zich bereid verklaard om het zand uit te rijden. 

Volgend jaar eerste bloei

Na de zomer vinden de werkzaamheden plaats. Van Wegen: "Dan kunnen we inzaaien in september en gaat het terrein groen de winter in. In het voorjaar staat dan de bloementuin voor het eerst in bloei."

Wandelaars leven mee

De reacties op de oproep in de Drom waren overweldigend, aldus de natuurgids. "Het is als vrijwilliger inspirerend om te merken dat zoveel mensen met ons meeleven. Er zijn wandelaars die na het lezen van het artikel nu voor het eerst komen. Bezoekers zijn blij met dit stuk ongerepte natuur."