Opening Droomparken Enkhuizerzand

Algemeen
Camperplaats en camping Droomparken Enkhuizerzand.
Camperplaats en camping Droomparken Enkhuizerzand. Foto: Rodi Media/IH

Camperplaats en camping Droomparken Enkhuizerzand wordt donderdagmiddag 16 juli officieel geopend. De openingshandeling wordt verricht door Andries Brull van Droomparken en wethouder Erik Struijlaart van de gemeente Enkhuizen.

Ook Teun Jansen, parkmanager Droomparken Noord-Holland en lid projectgroep Enkhuizerzand, Henk Zandstra van de Nederlandse Kamper Club (NKC) en Carla Verheijen van Campercontact zijn bij de opening aanwezig.

Gesprekken

Op de achtergrond voeren Droomparken en de gemeente Enkhuizen intussen gesprekken met diverse partijen over de verschillende bezwaren die er zijn over de verplaatsing van de camping en de bouw van een vakantiepark in het nieuwe bestemmingsplan Enkhuizerzand. Ook loopt er nog een bodemprocedure vanwege aangetekende bezwaren van onder meer Zuiderzeemuseum, IJsselmeerverenging en erfgoedvereniging Heemschut. Heemschut was bijvoorbeeld één van de initiatiefnemers van de petitie tegen aantasting van het groene aangezicht van Enkhuizen door de bouw van een groot vakantiepark.

Natuur

Verschillende partijen vragen aandacht voor de natuur, landschaps- en erfgoedwaarden van dit specifieke gebied.