Regilio is blij met zijn nieuwe blokfluit

Algemeen
Regilio in de Westerstraat in Enkhuizen toen hij nog op zijn oude fluit speelde. Vanmiddag kreeg hij een spiksplinternieuwe blokfluit.
Regilio in de Westerstraat in Enkhuizen toen hij nog op zijn oude fluit speelde. Vanmiddag kreeg hij een spiksplinternieuwe blokfluit. Foto: Aangeleverd

De tienjarige straatmuzikant Regilio uit Enkhuizen heeft vanmiddag een mooie, nieuwe blokfluit gehaald. "Met dank aan Kraantje", aldus zijn vader Marciano Karthaus. Hiphopster Kraantje Pappie beloofde Regilio eerder deze week een nieuwe blokfluit en blokfluitles. Het wegsturen van Regilio door boa's van de gemeente Enkhuizen tijdens het blokfluitspelen in het centrum van Enkhuizen leidde tot veel reacties. Zo verraste Kraantje de jonge muzikant Regilio met de belofte van een nieuwe blokfluit.

Vanmiddag haalde Regilio samen met zijn vader bij Dijkman Muziek in Alkmaar de nieuwe blokfluit op. Vader Marciano: "Regilio heeft de smaak te pakken. Na afloop van het concert vrijdagavond in de Drom wilde hij ook een gitaar. Met dank aan QMusic!" Zijn vader verwijst hiermee naar het optreden van Regilio afgelopen donderdag bij QMusic in de uitzending. Regilio floot daar het deuntje Vader Jacob. Luisteraars konden vijf eurocent per berichtje doneren en binnen een halve minuut haalde hij daarmee 50 euro op. Van deze 50 euro kocht Regilio vanmiddag een gitaar. Marciano: "En hij kreeg daar van Dijkman gratis een tas en snaren bij. Dank je wel Dijkman!"

Muziek verbroedert

Regilio is helemaal blij met alle aandacht van Kraantje Pappie, en natuurlijk het t-shirt met handtekening. Glunderend: "Dit vind ik heel cool. Zijn muziek vind ik leuk en ik luister best wel vaak naar hem."

Regilio heeft veel positieve reacties ontvangen. Ook veel aanbiedingen van mensen die hem les willen geven. Daar is hij blij mee. Regilio: "De twee liedjes die ik ken, Vader Jacob en Altijd is Kortjakje ziek, heb ik mezelf geleerd. Ik probeer het via YouTube, maar dat is moeilijk. Ik wil graag mooi spelen." Spelen in de winkelstraat doet hij nog niet. "Als ik meer liedjes kan, wil ik weer spelen."