Nieuw Voedselbos de Haling in Streekbos

Algemeen
Werkgroep Voedselbos bij de toekomstige plek.
Werkgroep Voedselbos bij de toekomstige plek. (Foto: Toos Brink)

Aan de noordzijde van het Streekbos komt een nieuw voedselbos. Het gaat om het huidige grasland op de hoek van de Haling en de Veilingweg. Een enthousiaste groep vrijwilligers van IVN West-Friesland heeft in goed overleg met het Recreatieschap Westfriesland een ontwerp voor Voedselbos de Haling gemaakt.

De komende tijd wordt het beplantingsplan verder uitgewerkt in samenspraak met het Recreatieschap. Gezamenlijk wordt een tijdschema gemaakt voor de realisatie van het voedselbos. Voedselbos de Haling is een uniek plan dat brede steun verdient en voor de inwoners een grote natuurwaarde heeft, aldus de werkgroep. Er komt een wandelroute door het Voedselbos dat aansluit op het druk bezochte Streekbos.

Fluisterboot

Het Streekbos Paviljoen is sinds 1 juli als vanouds weer geopend voor bezoekers op zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en door de week op afspraak. Ook de publieksactiviteiten zijn weer voortgezet en worden nu per maand gepland met minder deelnemers. De fluisterboot vaart volgens een aangepast programma, er zijn mini boekenmarkten en de werkgroepen zijn weer actief.

Kabouterpad

IVN Natuureducatie Landelijk bestaat dit jaar zestig jaar. Door de coronacrisis is de viering hiervan verschoven naar volgend jaar. In het weekend van 4, 5 en 6 september viert IVN kleinschalig Fête de la Nature. IVN-Westfriesland organiseert dan een kabouterpadroute, een uitgezette wandeling voor kinderen door het Streekbos.