Donatie voor reddingsbrigade Enkhuizen

Algemeen
Sander Tensen reikt cheque uit aan Jolanda Roosendaal van de Vrijwillige Reddingsbrigade Enkhuizen
Sander Tensen reikt cheque uit aan Jolanda Roosendaal van de Vrijwillige Reddingsbrigade Enkhuizen Foto: Maaike Tensen

De Vrijwillige Reddingsbrigade ontving zaterdag 22 augustus 500 euro van de organisatie Partner in Werk uit Alkmaar. Enkhuizer Sander Tensen, jobcoach bij deze organisatie en fervent strandbezoeker van het Enkhuizerzand, zag met het warme weer regelmatig de vrijwilligers van de Reddingsbrigade in actie komen.

Badgast Sander Tensen: “De afgelopen periode hebben we een aantal erg warme dagen gehad. Ook ik zocht regelmatig wat verkoeling op het strand en kwam op een van deze dagen in gesprek met een vrijwilliger van de reddingsbrigade. Met grote regelmaat kwamen er strandbezoekers langs die een beroep deden op de EHBO-koffer en kunde van de vrijwilligers. In dit gesprek begreep ik dat er weinig tot geen financiering vanuit de overheid komt, dat de reddingsbrigade vanuit eigen middelen werkt, maar dat die lang niet toereikend zijn.”

Wensenlijst

De reddingsbrigade is blij met de donatie. Voorzitter Paula Hoexum: “Wij willen heel graag nog veel meer doen en komen altijd geld te kort. We hebben een hele wensenlijst. Van prikkers om vuil op te ruimen van het strand en de bosjes tot een mobiele marifoon voor op de boot.”