Kinderen basisschool De Hoeksteen halen 2500 euro op voor nieuw schoolplein

Algemeen
Leerlingen lieten hun creativiteit los en haalden veel geld op de afgelopen weken.
Leerlingen lieten hun creativiteit los en haalden veel geld op de afgelopen weken. Foto: Aangeleverd

Kinderen van basisschool De Hoeksteen in Enkhuizen hebben 2500 euro opgehaald voor hun nieuwe schoolplein. Sommige kinderen zamelden statiegeld in van lege flessen. Andere kinderen lieten mensen in de sloot springen voor geld. “Het enthousiasme van de kinderen was gigantisch. Geweldig om te zien met welke initiatieven ze kwamen en hoe ze hun best deden”, vertelt onderwijsassistent Miranda Swart.

Het officiële bedrag, binnengehaald in een aantal weken, werd dinsdagochtend 22 september onthuld. Miranda: “We hoopten duizend euro op te halen. Dat werd dus veel meer. De actie is boven verwachting geslaagd!”

Nieuw schoolplein

De meest eenvoudige manier om geld te doneren voor het nieuwe plein was via ‘Draag een (hoek)steentje bij!’ waarbij mensen voor minimaal 2,50 euro een stoeptegel konden adopteren. Er werden bijna 260 tegels geadopteerd. Daarnaast startten kinderen allerlei eigen inzamelingsacties in het kader van Hoeksteen Request. Met het bedrag wordt een gat in de begroting van het nieuwe schoolplein gedicht. Volgende week wordt begonnen met de herinrichting van het nieuwe plein. Er komen onder andere nieuwe klimtoestellen en een zandbak voor de jongsten. Eind oktober wordt het nieuwe plein feestelijk geopend.

Elke verkochte tegel werd ingekleurd.