Inloopuur Donorregister bibliotheek Stede Broec

Algemeen
Laat je partner of familie weten of je donor bent of niet.
Laat je partner of familie weten of je donor bent of niet. Foto: aangeleverd

Inwoners van West-Friesland ontvangen eind september een herinneringsbrief van de overheid om hun keuze in het Donorregister in te vullen. Dinsdag 6 oktober houdt bibliotheek Stede Broec in samenwerking met het Dijklander Ziekenhuis een inloopspreekuur voor vragen over donorschap.

Openbare bibliotheken zijn aangewezen als informatiepunt ‘om de hoek’ voor mensen die vragen hebben of hulp nodig hebben bij het invullen. Als je niets invult komt er automatisch te staan dat je ‘geen bezwaar’ hebt. Dat is vastgelegd in de Donorwet die 1 juli inging.

Dijklander Ziekenhuis

Op uitnodiging van de Bibliotheek is Donatiefunctionaris Gina Brusche aanwezig namens het Dijklander Ziekenhuis om inhoudelijke vragen te beantwoorden over het Donorregister. Getrainde medewerkers van de Westfriese Bibliotheken kunnen helpen bij het invullen van het (online) formulier. Het inloopspreekuur is gratis, vanaf 13.00 uur in bibliotheek Stede Broec.

Donorwet

Op 1 juli 2020 is het nieuwe Donorregister gestart. Iedereen in Nederland vanaf achttien jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt uiteindelijk in het Donorregister. Je kunt zelf online of per post je keuze aangeven over donatie van je organen en weefsels na je overlijden. Het is belangrijk dat je kiest. Dan weet je partner of familie of je donor bent of niet. Als je het niet zelf invult, bepaalt de Donorwet dat er automatisch ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’ bij je naam komt te staan. Kijk voor meer informatie over de donorregistratie op westfriesebibliotheken.nl/donor.