Horeca Enkhuizen wacht gespannen op persconferentie kabinet

Algemeen
De komende weken weer lege terrassen en noodgedwongen de stoelen op elkaar gestapeld?
De komende weken weer lege terrassen en noodgedwongen de stoelen op elkaar gestapeld? (Foto: Rodi Media/IH)

Nu de plannen van de regering zijn uitgelekt om de horeca volledig te sluiten, zijn er steden waar de horeca de strijd aanbindt met Den Haag. In Alkmaar denkt de horeca erover om ‘gewoon’ open te blijven. De horeca ondernemers in de kaasstad willen daarmee een statement maken. “In Enkhuizen gaat dat niet gebeuren. Dat vinden wij als horeca ondernemers een stap te ver”, zegt Michiel Wolf van restaurant Tydloos Eten en Drinken en voorzitter van de horecaondernemers in Enkhuizen. “We zetten de gemeente, die moet handhaven, niet voor het blok. We gaan in goede harmonie met elkaar om en dat willen we graag zo houden.”

Twee of drie weken alles stil leggen is niet leuk, zegt Wolf. “Het zal lastig worden, maar de meesten zullen het kunnen behappen. De kans dat het langer gaat duren is er natuurlijk ook. Dan wordt het wel erg beroerd. Maar als dit het besluit wordt van het kabinet dan moeten we ons eraan conformeren. Je hoeft het niet altijd eens te zijn met een beslissing van de overheid en je ongenoegen uiten mag best, maar je hebt je er wel aan te houden.”

Onrust onder horeca is groot

Intussen kijkt hij met zorg naar de persconferentie van vanavond. “Onder onze leden is er wel een bepaalde vorm van onrust. Dat voel ik zelf ook, maar dat kan ook niet anders. Het raakt ons hard.”