Leuke kerst met Musical Winter School

Algemeen
Geef je nu al op voor Musical Winter School.
Geef je nu al op voor Musical Winter School. (Foto: aangeleverd)

heater Academie Enkhuizen heeft goed nieuws voor alle kinderen die van dansen, zingen en acteren houden en die nog niets te doen hebben in hun kerstvakantie. Door de huidige coronacrisis beloven de dagen tussen kerst en oud en nieuw extra donker te worden dit jaar. Dat bracht Menno Leemhuis van Theater Academie Enkhuizen op een idee: een Musical Winter School voor kinderen.

Menno Leemhuis: “Door al die lastige corona maatregelen dreigt voor kinderen de kerstvakantie ook al in het water te vallen dus ik vond het weer tijd voor een Musical Winter School om zo het vooruitzicht op de extra donkere dagen van dit jaar weer een beetje licht te geven! In de zomervakantie organiseren we altijd de Musical Summer School, een musical bootcamp waarin de kinderen in vier dagen tijd samen een voorstelling maken. Afgelopen zomer was het voor de zesde keer weer een daverend succes.”

Musical Winter School

Dat hem dat zelf zijn eigen vakantie kost vindt hij niet zo erg. “Na vier dagen hard dansen, zingen en acteren zijn die kinderen altijd zo blij en enthousiast daar word ik zelf ook weer blij van. De ultieme kerstgedachte en daar lever ik graag een week van mijn eigen vakantie voor in hoor.”

Jingle Bells

“Oh Denneboom, Jingle Bells, All I want for Christmas: alle lekkere kerstnummers komen voorbij in deze swingende kerst editie en worden verpakt in leuke scenes waarin de kinderen ook nog allemaal kunnen stralen als een echte ster. Als dat geen leuke kerst is weet ik het ook niet meer!”, grapt Leemhuis tot besluit.

Repetities in de Drom

Musical Winter School is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 16 jaar die in hun kerstvakantie ook graag iets cultureels doen. Toneel of danservaring is niet vereist. Iedereen kan meedoen. De kinderen krijgen niet alleen les in zang, toneel en dans, maar ook decorbouw en kostuums maken komen aan bod. De repetities en de eindvoorstelling vinden plaats op de derde verdieping in de theaterzaal van cultureel centrum De Drom, waar Theater Academie Enkhuizen ook haar wekelijkse musical lessen aanbiedt.

Theateracademie

De Musical Winter school vindt plaats op de dagen tussen kerst en oud en nieuw: zondag 27 december tot en met woensdag 30 december van 10.00 uur tot 15.00 uur. De voorstelling vindt plaats op de laatste dag, woensdag 30 december, om 14.00 uur. Door de huidige maatregelen zijn er slechts enkele kaarten per deelnemer beschikbaar. Wie zich vóór 1 november aanmeldt, krijgt 10 euro korting. Aanmelden kan via info@theateracademieEnkhuizen.nl.