Veertig jaar schrijven in het West-Fries

Algemeen
Ina deelt de eerste exemplaren van Uitverdan uit aan Jan Smit, voorzitter van het Westfries Genootschap, en aan Jaap Meester, voorzitter van de stichting Creatief Westfries.
Ina deelt de eerste exemplaren van Uitverdan uit aan Jan Smit, voorzitter van het Westfries Genootschap, en aan Jaap Meester, voorzitter van de stichting Creatief Westfries. (Foto: Aangeleverd)

“Een Westfries cadeautje”, noemt Ina Broekhuizen-Slot haar nieuwe boekje Uitverdan dat vol staat met gedichten en foto’s. En ook “een boekie weer je bloid van worre”. De nieuwe uitgave verschijnt ter gelegenheid van haar 40-jarig schrijvers jubileum. Een feestelijk cadeauboekje van onze eigen columniste. “Uitverdan, een bloid boekie.”

Haar eerste gedicht in het West-Fries schreef ze in 1980. Dit ‘West-Fries alfabet’ werd geplaatst in het jaarboek 1981 van het Westfries Genootschap en vormde het begin van een lange reeks gedichten, verhalen en liedjes in het dialect.

Eerste exemplaar

De eerste exemplaren van Uitverdan reikte ze uit Jan Smit, voorzitter van het Westfries Genootschap, en aan Jaap Meester, voorzitter van de stichting Creatief Westfries. Ina: “Aan deze twee organisaties heb ik veel te danken.”

Het boekje bevat 22 gedichten in het West-Fries met bijpassende foto’s. Uitverdan gaan betekent eropuit gaan. Aan de hand van woorden en beelden wordt een reis gemaakt door West-Friesland en net erbuiten. Daar vinden ontmoetingen plaats met mensen en dieren, gebouwen en bomen, land en water.

Uitverdan

Uitverdan is voor 9,95 euro te koop bij de boekwinkel en bij de schrijfster (0229 572159), die het zo mogelijk thuisbezorgt.