Sint koopt lokaal in Enkhuizen

Algemeen
Geen intocht, maar wel sfeervol Enkhuizen in Sinterklaastijd.
Geen intocht, maar wel sfeervol Enkhuizen in Sinterklaastijd. Foto: Henk Visser

Sinterklaas is in de binnenstad van Enkhuizen en dat wordt gevierd. Muziek, vuurkorven, versierde etalages, een kleurwedstrijd en etalage speurtocht, een mooie selfie-wand zodat je toch nog met Sinterklaas op de foto kunt… aan alles is gedacht.

De goedheiligman is nog niet live gespot, maar alles wijst erop dat hij en zijn Pieten tijdelijk hun intrek hebben genomen in Enkhuizen. Tot en met 5 december kun je iedere zaterdag een kijkje nemen in zijn werk- en slaapkamer in de toren van de Westerkerk. 

Grote Sinterklaasfilm

De Pieten logeren even verderop, in de Drommedaris. ’s Nachts, als alle kleine en grote mensen slapen, komt daar het Pieten Pakhuis tot leven. Dat is te zien in de korte Sinterklaasfilm Spieken in het Pieten Pakhuis. Het filmpje wordt door de Drom aangeboden aan alle basisscholen en kinderopvangcentra in Enkhuizen en rouleert ook op Facebook. Wil je de Grote Sinterklaasfilm zien? Die draait op zondag 29 november bij Cinema Enkhuizen, om 10.00 uur én 15.30 uur.

Supriseboxen

Help elkaar en koop lokaal is nog steeds actueel. Ook voor Sinterklaascadeaus. De plaatselijke restaurants haken creatief aan op 5 december met speciale Sinterklaasmenu’s, cadeaubonnen, bierpakketten en surpriseboxen gevuld met hapjes voor het heerlijk avondje.