West-Friese scholen bieden online voorlichting

Algemeen
Grote stap naar middelbare school kleiner maken met voorlichting.
Grote stap naar middelbare school kleiner maken met voorlichting. Foto: aangeleverd

Het RSG Enkhuizen en het Martinuscollege in Grootebroek bieden sinds begin deze week hun voorlichting aan nieuwe brugklassers online aan. In de periode oktober/november organiseren de West-Friese middelbare scholen, onder de noemer West-Friesland Leert, normaliter gezamenlijke voorlichtingsavonden op de basisscholen. Door corona kan dat dit jaar niet. De scholen bieden op 9 en 10 december online spreekuren aan.

Normaal krijgen ouders en verzorgers van leerlingen in groep 8 tijdens de voorlichtingsavonden informatie over de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs, met aandacht voor de opbouw en samenstelling van de brugklas, de opleidingen en wat er verandert voor hun kind. 

Online voorlichtingsfilmpjes

Dit jaar zijn er online voorlichtingsfilmpjes over brugklas, praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo en vwo. Iedereen die wil weten wat het vmbo nu eigenlijk inhoudt, wat een tweejarige brugperiode is, wat het verschil is tussen groep 8 en de brugklas is of hoe leerlingbegeleiding in elkaar zit, kan vanaf 25 november terecht op www.westfrieslandleert.nl. Daar staan thematische voorlichtingsfilmpjes waarin onder andere deze onderwerpen worden besproken. De presentaties zijn school onafhankelijk. Voo rinformatie over een specifieke school, kan het beste contact worden opgenomen met die betreffende school

Online spreekuren

Daarnaast organiseren de scholen op 9 en 10 december van 19.30 tot 20.30 uur online spreekuren, waar ook meer algemene vragen over het voortgezet onderwijs gesteld kunnen worden. Geïnteresseerden kunnen zich tot een dag voorafgaand aan de presentatie aanmelden via contact@westfrieslandleert.nl. Zij ontvangen na inschrijving een bevestiging en een link, waarmee ze online deel kunnen nemen aan de bijeenkomst.

Open dagen

Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom corona wordt in december besloten of de fysieke open dagen op de scholen doorgang kunnen vinden. Deze open dagen staan gepland in januari en februari 2021. Op de website van West-Friesland Leert wordt de actuele regionale informatie hierover weergegeven. De scholen die deelnemen aan West-Friesland Leert zijn: RSG Enkhuizen, het Martinuscollege, Tabor Werenfridus, Tabor Oscar Romero, Tabor D’ampte, OSG West-Friesland, Copernicus SG, SG De Dijk, SG Newton, Stichting Trigoon (Praktijkscholen Hoorn en Stede Broec), het Clusius College in Hoorn en Grootebroek.