Kinderen in de zak van Sinterklaas

Algemeen
Oud exemplaar van Sinterklaasboek op rijm waar kinderen in de zak worden gestopt.
Oud exemplaar van Sinterklaasboek op rijm waar kinderen in de zak worden gestopt. Foto: aangeleverd

De gratis Sinterklaasboeken van onze actie in weekblad de Drom gaan deze week naar Toos en Jos Brink, M. Hoek en oma Marja. Toos en Jos Brink hadden een bijzonder leuke motivatie. Zij hebben nog een oud prentenboek van Sinterklaas waar kinderen nog in de zak worden gestopt. Tijd voor een nieuwe uitgave.

Toos en Jos Brink: “Wij hebben nog een oud versjes/prenten Sinterklaasboek van uitgeverij Fluitman waar kinderen in de zak gaan en Piet blij is dat hij Jantje niet op zijn rug mee moet nemen naar Spanje. Het Sinterklaas Kapoentje prentenboek was erg populair in mijn kinderjaren, en werd stuk gelezen, er waren er niet zoveel. Ook onze kinderen lazen het graag ondanks de rigoureuze teksten. De derde generatie ‘gelovige’ kleinkinderen vindt het nog steeds een echt Sinterklaasboek omdat het zo’n sfeervol prentenboek is. Geen twijfel mogelijk om dit boek te ‘verbranden’ of in de oud papierbak te stoppen vanwege de inmiddels terecht achterhaalde versjes.”

Moderne Sinterklaas

Toch wordt het tijd voor een nieuw type Sinterklaasboek. “Het verhaal over de Sint en de verdwaalde pakjesboot en de andere boeken zal ons allemaal aanspreken. Ons jongste kleinkind van vier jaar kan al woordjes lezen, maar vindt het nog heerlijk om te worden voorgelezen en de anderen kunnen het zelf pakken als ze bij opa en oma op bezoek komen om schoentje te zetten.”