Eenzaamheid doorbreken bij Baanbreker

Algemeen
Vriendschap in beweging bij de Baanbreker.
Vriendschap in beweging bij de Baanbreker. Foto: Pexels/Brett Sayles

Iedereen heeft vriendschappen nodig. Mensen met vrienden zitten vaak beter in hun vel. Samen met vrienden beleef je goede tijden, maar vrienden bieden ook steun in lastige perioden. Toch voelt één op de tien mensen in Nederland zich regelmatig eenzaam. Zij zouden graag meer vrienden hebben. De Baanbreker in Enkhuizen biedt de cursus Vriendschap in beweging aan in samenwerking met RCO de Hoofdzaak.

Vriendschappen krijg je niet zomaar. Je moet er iets voor doen en het is belangrijk om open te staan voor andere mensen. Wat kun jij doen om vrienden te maken? De cursus Vriendschap in Beweging is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan vriendschappen en belemmeringen ervaren bij het aangaan van vriendschappen of het behouden ervan. 

Nieuwe vriendschappen aangaan

De cursus gaat onder andere over vertrouwen in jezelf en in anderen. Er is aandacht voor het kennen van je eigen kwaliteiten en verwachtingen. Er wordt een eerste stap gezet in het aangaan van nieuwe vriendschappen.

Ontwikkeling

De cursus is bedoeld voor mensen die psychische problemen hebben of hebben gehad, maar is eigenlijk geschikt voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen op het gebied van vriendschap en bereid is samen met anderen zijn ideeën, wensen en mogelijkheden te onderzoeken.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten bij de Baanbreker in Enkhuizen. Er zijn geen kosten verbonden aan de cursus. De cursus wordt gegeven door Adriaan de Boer en Nienke Renkema,ervaringsdeskundigen van De Hoofdzaak.

Start: 11 januari 2021. Dag: maandagmiddag. Tijd: van 13.30 tot 16.00 uur. Aanmelden en informatie via cursus-vib-hoorn@rcodehoofdzaak.org.