Exclusieve Seniorenavond Zuiderzien

Algemeen
Zuiderzeemuseum heeft speciale avond voor senioren: 18 december.
Zuiderzeemuseum heeft speciale avond voor senioren: 18 december. Foto: Hans Albers

Het Zuiderzeeumuseum in Enkhuizen organiseert in samenwerking met de provincie Noord-Holland vrijdag 18 december een exclusieve seniorenavond van Zuiderzien in het buitenmuseum voor mensen van 65 jaar en ouder.

Wandel door de sfeervol verlichte straatjes langs 25 bijzondere locaties en ontdek achter de ramen onalledaagse objecten en hun verrassende verhaal. Verwonder je bijvoorbeeld over de dieren die tot leven komen op de prachtige aardewerk tegels aan de wand in Café Hindeloopen. Stephan Warnik, directeur Zuiderzeemuseum, over de exclusieve seniorenavond: “Ons buitenmuseum biedt voldoende ruimte voor een verrassend, ontspannen en bovenal veilig avondje uit. Per tijdslot mogen 60 bezoekers naar binnen, waardoor er veel meer rust is en je op eigen tempo door het museum kunt wandelen.”

Gastheren en -dames

Er worden tijdens deze speciale avond extra gastheren en -vrouwen ingezet om, waar nodig, te helpen. En om het geheel éxtra aantrekkelijk te maken geldt er een speciale gereduceerde toegangsprijs van slechts vijf euro per persoon. Bovendien trakteert het museum op iets lekkers én een aandenken om mee naar huis te nemen.

Toegankelijkheid

Het buitenmuseum is in principe toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Maar de straatjes, stegen en gebouwen zijn op authentieke wijze opgebouwd en ingericht, waardoor in sommige gedeeltes de ruimte beperkt is of het pad vrij steil omhoog loopt. De entree voor Zuiderzien is bij de dienstingang van het buitenmuseum aan de Kooizandweg 2 in Enkhuizen.

Kijk voor actuele informatie over de coronamaatregelen die het museum treft en verdere informatie over Zuiderzien en route en parkeermogelijkheden op de website.

Ticketverkoop

Entreekaarten voor de Exclusieve Seniorenavond zijn te bestellen via de website van het Zuiderzeemuseum. De avond is alléén bedoeld voor bezoekers van 65 jaar en ouder. Mocht je deze leeftijd nog niet bereikt hebben dan kun je Zuiderzien bezoeken op een van de reguliere openingsdagen. Zuiderzien is te bezoeken van vrijdag 11 tot en met zondag 13 december en van zaterdag 19 december tot en met zondag 3 januari 2021 tussen 16.00 en 21.00 uur, m.u.v. 24, 25, 31 december en 1 januari.

Café Hindeloopen in het Zuiderzeemuseum.