Helft bewoners dood door corona in Westerhof: rouwauto’s af en aan

Algemeen
Maatregelen hebben niets geholpen in Westerhof.
Maatregelen hebben niets geholpen in Westerhof. Foto: LSOphoto

In verzorgingstehuis Westerhof in Enkhuizen zijn vijftien bewoners overleden van de 32 bewoners. Half december bleken vrijwel alle bewoners besmet met het coronavirus. De angst die toen heerste, is bewaarheid geworden. Ook onder verzorgenden waart het virus rond: 70 procent heeft covid-19 (gehad). Twee van hen zijn opgenomen in het ziekenhuis. Vanmorgen is één van hen uit het ziekenhuis ontslagen. Westerhof als ‘superspreader’ is een mentale klap voor de verzorgenden, zegt woordvoerder Els Harder. “Het is een heftige tijd.”

Bewoners

Zeven bewoners zijn inmiddels hersteld van de ziekte. Als bewoners van hun kamer afwillen, moeten zij dat volledig beschermd met schort en mondkapje doen. Hun eigen kamer is coronavrij, daar buiten wordt nog gezien als besmette zone.

Medeleven Enkhuizen

De woordvoerder van Wilgaerden, waar Westerhof onder valt, is onder de indruk van de blijken van medeleven die Westerhof ontvangt. Harder: “Dat sterkt ons in deze moeilijke tijd.”

Omring corona

Ook bij Omring waart het coronavirus rond. De gevolgen voor achterblijvers van een geliefde die gestorven is aan corona zijn groot. Deze week in De Drom een interview met een familielid van een coronadode in Rigtershof in Grootebroek.