Nationale voorleesdagen bij de Westfriese Bibliotheken

Algemeen
De Nationale Voorleesdagen staat dit jaar in teken van Prentenboek van het jaar 2021 Coco kan het!
De Nationale Voorleesdagen staat dit jaar in teken van Prentenboek van het jaar 2021 Coco kan het! (Foto: aangeleverd)

Elk jaar in januari zijn er de Nationale voorleesdagen: dé gelegenheid om te ontdekken wat de bibliotheek te bieden heeft vanaf de geboorte van je (klein)kind. Een grote collectie prentenboeken, maar ook boeken over hobby’s, met liedjes en spelletjes, over knutselen, leuke uitstapjes en opvoeden. En natuurlijk apps en dvd’s. De voorleesdagen zijn van 20 tot 30 januari; de activeiteiten zijn uitgebreid tot 28 februari. Ook de bibliotheken in Enkhuizen, Hoogkarspel, Stede Broec en Venhuizen doen mee.

Maak je (klein)kindje van 0 tot en met 5 jaar lid en ontvang het vingerpopje Coco cadeau. Voor de kindjes die thuis Pools, Arabisch of Turks spreken is er een vertaling van Coco in de betreffende talen. Ouders die in deze periode lid worden, ontvangen 25 procent korting op een Lekker Lezen of Optimaal genieten abonnement. 

Nieuwe leden

Bekijk de abonnementen op westfriesebibliotheken.nl/klantenservice/lid worden. De bibliotheek neemt contact op met nieuwe leden om te zorgen dat het vingerpopje en leuke boekjes voor peuter en kleuter thuis worden bezorgd. 

Prentenboek Top 10

Lezers kunnen een Gouden bon vinden in een BoekStartkoffertje en daarmee een voorleespakket (0 t/m 2 jaar) winnen. Volg de Facebookpagina Westfriese Boekstart voor filmpjes over de Prentenboek Top 10 met voorlees- en doetips en geniet van de mini-voorstelling van Digi en Buki.

Coco kan het!

Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

Afbeelding