Bibliotheek levert 5000e bestelling

Algemeen
Mevrouw Vreuling neemt de verrassingstas en een enorme beschuit met muisjes in ontvangst.
Mevrouw Vreuling neemt de verrassingstas en een enorme beschuit met muisjes in ontvangst. Foto: aangeleverd

Dubbel feest bij de Westfriese Bibliotheken met vestigingen in onder meer Enkhuizen en Bovenkarspel. De 5000e bestelling voor de BestelBieb en de aanmelding van het jongste lid tijdens de Nationale Voorleesdagen kwamen in dezelfde week binnen. Beide leden wonen in de gemeente Stede Broec. De bibliotheek ging bij ze langs met een verrassing.

Mevrouw de Witte is erg blij met de BestelBieb waarmee de bibliotheek gratis boeken aan huis bezorgt vanwege de coronamaatregelen: “Van mij mag deze service altijd blijven!” Ze is niet de enige, want inmiddels zijn er dus al 5000 tassen besteld sinds maart 2020. De bibliotheek verraste haar met een slagroomtaart bij haar tas vol nieuw leesvoer: tas #5000.

Westfriese Bibliotheken

Mevrouw Vreuling heeft haar kleindochter lid gemaakt van de Bibliotheek: “Mijn schoondochter gaf me de tip. Zo kan ik voorlezen als mijn kleindochter bij mij op bezoek komt.” Ze had de dag ervoor net haar eigen besteltas met boeken ontvangen, dus ze was verbaasd dat de bibliotheek weer voor de deur stond. Naast een tas vol babyboekjes kreeg haar kleindochter het Prentenboek van het Jaar cadeau: Coco kan het! Haar kleindochter is net twee weken oud en daarmee letterlijk en figuurlijk het jongste lid van de Westfriese Bibliotheken.

Gratis boeken thuis

Ondanks de tijdelijke sluiting kun je gebruik blijven maken van de diensten van de bibliotheek. Leden krijgen gratis boeken aan huis geleverd met de BestelBieb. Wie niet lid is, kan online of telefonisch een abonnement afsluiten en direct profiteren. Kinderen tot achttien jaar worden gratis lid. Vanwege de Nationale Voorleesdagen krijgen nieuwe leden van 0 tot en met 5 jaar een mini-uitgave van Coco kan het! inclusief voorleesknuffeltje cadeau. Nieuwe leden van nul tot twee jaar krijgen daarnaast het BoekStartkoffertje vol voorleesplezier bezorgd. En daarmee is het wachten op het volgende feest, want in een van de koffertjes zit een Gouden Bon verstopt… Wie deze vindt, wint een voorleespakket.

Kijk op de website van de Westfriese Bibliotheken voor meer informatie: westfriesebibliotheken.nl.

Lees- en Mediaconsulente Anna Verschoor op weg met tas #5000.
Afbeelding