DEEN Enkhuizen houdt op te bestaan

Algemeen
In september 2020 ontvingen de medewerkers van DEEN nog een coronabonus.
In september 2020 ontvingen de medewerkers van DEEN nog een coronabonus. Foto: Rodi Media/IH

ENKHUIZEN - Deen supermarktketen houdt op te bestaan. Het kwam als donderslag bij heldere hemel voor de medewerkers. Ook voor de medewerkers van Deen Enkhuizen die vanmorgen om 9.00 uur net als alle werknemers van Deen werden geïnformeerd. “We weten het sinds vanmorgen. Voor mensen die hier al dertig, veertig jaar werken is het wel een domper. Alles blijft hetzelfde is ons verzekerd, maar we weten nog niet onder welke retail-formule we komen te vallen”, aldus de manager van Deen Enkhuizen. 

Verdriet

Een andere medewerker is er anderhalf uur later nog steeds beduusd van en vertelt dat veel medewerkers moesten slikken bij het vernemen van het nieuws: “De naam Deen houdt op te bestaan dat is wel heel verdrietig. Misschien is de beslissing begrijpelijk, maar het familiebedrijf is zo verbonden met deze regio. Dat doet pijn.”

Overname Deen

Vanmorgen maakte Deen bekend de tachtig winkels te verkopen aan Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt. Het is de bedoeling dat van de 80 winkels, 39 filialen de Alberth Heijn formule krijgen, 22 filialen de Vomar Voordeelmarkt- en 19 de DekaMarkt-formule. Waarin Deen aan de Vijzelstraat verandert, is nog niet bekend. Deen is een familiebedrijf met een Noord-Hollandse achtergrond. Om toonaangevend te blijven in de snel veranderende en competitieve foodretailmarkt zijn volgens de directie van Deen de komende jaren forse investeringen nodig. Dat wil de directie van Deen niet afwachten. 

Gevolgen medewerkers

Wat de overname precies betekent voor de medewerkers van Deen, wordt bekend gemaakt zodra de afstemming van het sociaal plan met vakbonden en ondernemingsraden heeft plaatsgevonden. Alle supermarktmedewerkers behouden hun baan, aldus de directie.