Veel ophef over aanpassing dienstregeling dierenartsen West Friesland

Algemeen
Dierenambulance Hoorn heeft een alternatief voor spoeddiensten.
Dierenambulance Hoorn heeft een alternatief voor spoeddiensten. (Foto: aangeleverd)

REGIO - De dierenartsen die zorgde voor de spoeddiensten in West-Friesland hebben eerder deze maand hun spoeddienstregeling beperkt. Spoeddiensten van maandagavond tot en met zaterdagavond tot 22.00 uur en zondag tussen 12.00 en 18.00 uur worden nu verzorgd door samenwerkende de dierenklinieken. Na 22.00 uur en de overige uren van zon- en feestdagen worden spoedgevallen doorverwezen naar Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam. Dierenambulance Hoorn heeft meteen actie ondernomen en een alternatief gevonden.

Alternatief voor Dierenambulance Hoorn

Fred Perrier van Dierenambulance Hoorn geeft aan dat deze aanpassing voor hen grote gevolgen had “Vanuit Hoorn waren we naar Amsterdam toe niet alleen veel langer onderweg, deze verandering zorgde er ook voor dat wij voor een langere tijd niet beschikbaar waren voor andere spoedgevallen.”

Oplossing

Perrier geeft aan dat deze beslissing buiten hen om genomen was, maar dat zij meteen op zoek zijn gegaan naar een alternatief. En dat alternatief kwam sneller dan verwacht. Binnen een paar dagen had de dierenambulance een kliniek gevonden die, alleen voor de dierenambulance, een uitzondering maakt voor spoedgevallen van gewonde dieren zonder eigenaar. “Ik ben blij dat wij zo snel een kliniek in West-Friesland hebben gevonden die ons ‘s nachts wil bijstaan voor spoedgevallen.”

Bezorgde eigenaren

De regeling geldt niet voor particulieren. Diereneigenaren in West-Friesland worden tijdens na 22.00 uur nog steeds doorverwezen naar Amsterdam. Diereneigenaren reageren bezorgd en verontrustend. “Nu maar hopen dat 45 minuten rijden naar Amsterdam er niet voor zorgt dat het te laat is voor je aankomt.”

De kliniek die de dierenambulance Hoorn bijstaat heeft de capaciteit niet om ook particulieren te helpen. Perrier hoopt dat dierenartsen in West-Friesland met een oplossing komen om ook particulieren bij te staan. Vooralsnog is er nog geen alternatief en moeten particulieren nog steeds naar het verre Amsterdam rijden.