Bijna 2000 euro voor Rwanda opgehaald

Algemeen
Bijna 2000 euro opgehaald in Enkhuizen met jaarcollectie 2021.
Bijna 2000 euro opgehaald in Enkhuizen met jaarcollectie 2021. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - De jaarlijkse collectie van stichting Geloof, Hoop en Liefde heeft 1921,21 euro opgebracht. Stichting Geloof, Hoop en Liefde is na de genocide van 1994 opgericht door Peter Gatete, die in Rwanda geboren is en in Enkhuizen woonachtig.

Sinds de oprichting zet de stichting zich - in samenwerking met de lokale kerken - in voor de oorlogsweduwen en -wezen in Rwanda, op zowel geestelijk als materialistisch gebied. In Kigali, de hoofdstad van Rwanda, heeft de stichting een naaischool waar jongeren en ouderen, zowel mannen als vrouwen, worden opgeleid. Als zij eenmaal geslaagd zijn, krijgen ze een door de regering erkend diploma en zijn ze in staat om zelf geld te verdienen. Naast de naaischool is er nog een motortaxi-project. Dit is gericht op jongeren en oudere mannen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Geloof, hoop en liefde Rwanda

Peter Gatete: “Al het geld dat we ontvangen gebruiken we voor het motorproject en om de naaischool draaiende te kunnen houden. Naast de lopende kosten wordt het geld gebruikt voor onderhoud van gebouwen en de motoren en het onderhoud en aanvulling van onze naaimachines. Tenslotte schenken wij de gediplomeerden van de naaischool een naaimachine.” Zie ook www. geloofhoopenliefderwanda.nl