Robin Tuijp: ‘Ik wil hier niet meer weg’

Algemeen
Robin Tuijp is precies één jaar slager in Enkhuizen.
Robin Tuijp is precies één jaar slager in Enkhuizen. Foto: Rodi Media/IH

ENKHUIZEN - Robin Tuijp (24) is al lang geen onbekende meer. Als slager nam hij vorig jaar de keurslagerij van Hans Joosten over en hij wil hier nooit meer weg. “De mensen hier zijn positief en ik kan hier mijn eerlijke verhaal over vlees kwijt.”

‘Dorps karakter in een stad bevalt me wel’

Sinds zijn veertiende zit hij al in het slagersvak. Hij volgde de Slagersvakopleiding in Heerhugowaard, terwijl hij zaterdags bij slagerij Taam in Edam werkte. Op zijn achttiende kreeg hij zelfs het vertrouwen van de slager om de zaak te runnen. Daar begon het idee dat een eigen zaak toch wel heel leuk zou zijn. Na wat omzwervingen via Heiloo, Bergen en Landsmeer kon hij in Enkhuizen zijn droom waar maken: een eigen zaak beginnen.

Mensen zijn positief en eerlijk

Hij start zijn werkdagen ‘s morgens om vijf uur en komt ‘s avonds rond zevenen weer thuis. “Ik ben trots op mijn slagerij.” Het optimisme van de Enhuizers bevalt hem. “Ik mag het niet zeggen, maar het dorpse karakter van Enkhuizen vind ik mooi”, zegt hij lachend. “Je leert hier makkelijk iedereen kennen. Ik kan lekker me zelf zijn, zonder fratsen kan ik mijn eerlijke verhaal over mijn producten kwijt. Dat vind ik fantastisch. Mensen zijn doelgericht, positief en eerlijk. Dat spreekt me aan.” Ook in de zaak wil hij dat optimisme de boventoon voert. “Geen gedoe onderling. Ik wil hier een gezellige werksfeer met een gezellig team dat goed met elkaar overweg kan, want dat merkt de klant ook.”

Keurslager Enkhuizen

Plannen heeft hij genoeg. Dit jaar wil hij de zaak verbouwen. Nieuw is ook dat hij zelf vlees bezorgt bij klanten. “Die extra service lever ik graag aan mensen die slecht ter been zijn bijvoorbeeld, want daar gaat het mij om: een tevreden klant.”