De Wegwijzer doet mee aan Buitenlesdag 2021

Algemeen
Dinsdag 13 april kregen leerlingen buiten les: hoe lang is de zandbak?
Dinsdag 13 april kregen leerlingen buiten les: hoe lang is de zandbak? (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Leerlingen van Montessorischool de Wegwijzer kregen dinsdag 13 april buiten rekenles. De school deed - net als 184 andere basisschoolen in Noord-Holland mee aan de Nationale Buitenlesdag. Leerkracht Marieke Botman: “De leerlingen kregen opdrachten om in de speeltuin de omtrek te berekenen. De jongste kinderen sorteerden dominostenen op aantal.”

We hebben een leuke Buitenlesdag gehad, vertelt Marieke Botman, leerkracht Montessorischool de Wegwijzer.

Heerlijk actief in de frisse lucht

Marieke: “In onze lessen proberen we aan te sluiten bij de belevingswereld van leerlingen. Dit doen we vaak in actieve werkvormen zowel binnen als buiten. Vandaag, op de nationale buitenlesdag, zijn we buiten in de speeltuin gaan rekenen, onze leerlingen kregen verschillende opdrachten om in de speeltuin de omtrek te berekenen. Door de jongste kinderen werd er buiten geschilderd met water, werd er gemeten; het aantal bomen, fietsen en scheppen op het plein werden geteld, en werden dominostenen op aantal gesorteerd. De leerlingen waren heerlijk actief met elkaar aan het leren.” 

Nationale Buitenlesdag 2021

De Nationale Buitenlesdag is een initiatief van IVN Natuureducatie en Jantje Beton. om aandacht te vragen voor het belang van les in de frisse buitenlucht. twintig procent van alle basisscholen in Noord-Holland deden mee. Van taal en rekenen op het schoolplein worden kinderen niet alleen vrolijk, ze bewegen meer, hun concentratie gaat omhoog, de leerstof blijft beter hangen en de buitenlucht is gezond.

Afbeelding
De omtrek van het schoolplein meten.
Afbeelding
Afbeelding