Afra en Simon Deen 65 jaar getrouwd

Algemeen
Afra en Simon Deen hebben het goed samen: 'Alle dagen samen is een geschenk'
Afra en Simon Deen hebben het goed samen: 'Alle dagen samen is een geschenk' Foto:Rodi/IH

De heer en mevrouw Deen 65 jaar getrouwd

GROOTEBROEK - “Wij hebben een rijk leven gehad. Natuurlijk met genoeg ziek en zeer, want iedereen die tachtig of negentig jaar wordt, heeft wel wat meegemeaakt”, zegt Afra Deen-Haakman (87) met een glimlach. “Maar dat wij alle dagen nog samen eten en naar bed gaan, vind ik een geschenk.”

Groente- en fruithandel in Broekerhaven

Wie kent hen niet? Afra en Simon Deen (89) - hij groente- en fruithandelaar - zijn bekend van de voormalige groente- en fruitwinkel Deen in de hun zo vertrouwde Broekerhaven, waar ze meer dan vijftig jaar woonden. Zaterdag 15 mei zijn zij 65 jaar getrouwd, op de dag dat Simon Deen 90 wordt. Burgemeester Ronald Wortelboer komt die ochtend langs om hen te feliciteren, maar verder zal het rustig zijn vanwege de coronamaatregelen.

Achterkleinkind

Geen gezellig etentje met het hele gezin. En dat ondanks dat zij een dochter en drie zonen rijk zijn met acht kleinkinderen, vier acherkleinkinderen en een vijfde achterkleinkind opkomst. “Een achterkleinkind is naar mij vernoemd. Hij heet Siem”, vertelt Simon Deen verguldt. “Hij is bewust naar opa vernoemd.”

Drie dagen in de cel

De gehele familie woont in West-Friesland, de onderlinge contacten zijn goed. Simon Deen is geboren in Grootebroek, Afra Deen komt uit Onderdijk. Daar hebben ze elkaar ook ontmoet, vertelt Simon Deen: “Dat was bij de Onderdijker kermis en zal ik nooit vergeten. Het heeft me wel drie dagen cel gekost want ik kwam te laat binnen in de kazerne. Er ging geen trein meer en liftend kwam ik ‘s nachts aan. Ik moest op rapport en moest drie dagen in de cel zitten.”