Sprookjeswonderland woensdag definitief open

Algemeen
Afbeelding
(Foto: rodi.nl)

ENKHUIZEN - Het is nu echt zo ver! Sprookjeswonderland in Enkhuizen gaat woensdag weer open. Directeur Sprookjeswonderland, Mathijs de Vries, is blij. ‘De spaarpot raakt leeg. Normaal zouden we toch alweer een aantal weken open zijn. We zijn er helemaal klaar voor!’

Het is definitief duidelijk dat het kabinet niet op de ‘pauzeknop’ drukt. Het kabinet besluit dinsdagavond formeel tot versoepeling van de coronaregels. Dat is de uitkomst van overleg vanmorgen tussen betrokken ministers en experts. 

Pauzeknop wordt niet ingedrukt

Sprookjeswonderland mag dus woensdag 19 mei open. Het pretpark zal dan niet in z’n geheel opengaan: de binnenlocaties blijven dicht. Het zal dus nog even duren voordat Violinde te zien zal zijn. Net als heksje Hupsakee. Buiten valt er nog genoeg te zien en te doen voor de bezoekers, zegt De Vries. “Het sprookjesbos is open, de oldtimers rijden, paardjerijden kan ook, de kinderboerderij is open en bootjevaren is ook mogelijk.”

Geen toegangstest

Voor doorstroomlocaties buiten zijn toegangstesten niet nodig. Alles staat of valt met de beslissing die het kabinet dinsdag neemt als de coronacijfers dat toelaten.