Aanleg bloemenakker Ecoproject

Algemeen
De bloemenakker.
De bloemenakker. (Foto: Toos Brink)

ENKHUIZEN - De vrijwilligers van het IVN Westfriesland hebben vorig jaar een bloemenakker aangelegd in het Ecoproject. Dit project is mogelijk gemaakt door donaties van sponsors. Met z’n alle hebben zij er voor gezorgd hebben dat de bijen weer zoemen.

De eerste bloemen in de bloemenakker hebben zich geopend en zullen binnenkort een paradijs voor bijen, vlinders, vogels en natuurliefhebbers zijn. Voor wie een kijkje wil nemen bij het ecoproject, je kunt het vinden in het Streekbos, niet ver van de zwemplas.

Het Ecoproject

Het Ecoproject wordt ecologisch beheerd en dat gaat gepaard met veel uitwisseling van kennis over de natuur. Natuureducatie is het doel en dat wordt bereikt door vrijwilligers die zich actief inzetten voor bevordering van biodiversiteit. Dat ecologische beheer zichtbaar leidt tot meer biodiversiteit is vooral duidelijk te zien aan de plantengroei.

Wat in het Ecoproject mogelijk is kan op veel meer plekken in de regio dus in die zin is dit een voorbeeldproject. 25 jaar geleden is dat zo ingestoken toen dit deel van het Streekbos heringericht werd tot openbaar groen waar de natuur belangrijker is dan sporten en honden uitlaten.